GündemKültür SanatManşet

MÜZELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi tarafından 37. Müzeler Günü dolayısıyla Dünya’nın 7 harikasından biri olan Mausoleion’un bulunduğu anıt müzede bir atölye çalışması gerçekleştirildi. Atölye çalışmasında öğrenciler kilden rölyefler yaptı.

Sabah saatlerinde Mausoleion Anıt Müzesinde düzenlenen etkinlikte Cumhuriyet Ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri müze içerisindeki rölyeflerim eskizlerini çıkardılar. Öğrenciler daha sonra öğretmenleri müze müdürlüğü yetkilileri eşliğinde bu rölyefleri kille yeniden yaptılar. Etkinliğe Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müze Müdür Vekili Tayfun Selçuk da katıldı.

Burada basın mensuplarına konuşan müze müdürü Tayfun Selçuk, şu ifadelere yer verdi:

“Dünyanın 7 harikasından biri olarak nitelendirilen Mausoleion’a hoş geldiniz. Uluslar arası Müzeler Günü’nün 37’incisini kutladığımız bu yılda etkinliklerimizi Mausoleion Anıt Müzesi’nde düzenliyoruz. Bu etkinliklerimiz çerçevesinde bir atölye çalışması gerçekleştiriliyor. Cumhuriyet Ortaokulumuzun bizlere verdiği destekle öğrencilerimiz kilden rölyefler yaparak bu müzedeki Dünyanın en önemli sanatçıları tarafından yapılmış kabartmaların kopyalarını gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Öğleden sonra saat 16.00’da Araştırmacı Akın Aktan tarafından ‘Bodrum’da Epigrafik Bir Gezi’ isimli konferansımız olacak. Bu konferansa bütün misafirlerimizi bekliyoruz. Bunun sonrasında da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Ergun Şengul tarafından düzenlenen ‘Arayış’ isimli resim sergisi gerçekleştirilecek. Bugünkü Dünya Müzeler Günü etkinliklerimiz bu şekilde. 37’incisini kutladığımız Dünya Müzeler Günü Uluslar arası Müzeler Komisyonu tarafından hiper bağlantılı Müzeler yeni arayışlar, yeni kitleler olarak belirlenmiş durumda. Biz de bu kapsamda sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise Mausoleion’un ülke turizmine kazandırılmasının önemine vurgu yaparak şöyle dedi:

“Biz de Mausoleion’u ülke turizminin hizmetine daha iyi sunmayı arzu ediyoruz. Bununla ilgili projeler var, çalıştaylar yaptık. Mausoleion bizim için çok önemli bir değer. İnşallah önümüzdeki günlerde burayı daha farklı şekilde Dünya ve ülke turizminin hizmetine sunabilmeyi bu hafta vesilesiyle umuyor ve diliyoruz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu