GündemKültür SanatManşet

ŞENLİKLERİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE KAHKAHA TUFANI

9.Nebi Uslu Tiyatro Şenliklerinin üçüncü gününde sahne alan Menteşe Belediyesi Tiyatro Topluluğu tiyatro severleri kahkahaya boğdu.

Menteşe Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ‘Bize Gülmek Lazım’ isimli dört skeçten oluşan komedi oyunu, Milas’ta seyirciyle buluştu.Yapımcılığını Murat Meral ve Ömer Toprakçı’nın üstlendiği ,Televizyonda izlediğimiz “Güldür Güldür” şovdan esinlenilen oyun MUSKİ çalışanları tarafından başarıyla sahnelendi. Kalabalık bir tiyatro sever topluluğunun izlediği oyun salonu kahkahaya boğdu.

Kadın erkek ilişkisi,Apartman yaşantısı, Yerel yönetimler,Plaza dili gibi bir çok konunun ele alındığı tiyatro oyunu’nu Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanı Hüseyin Çöllüoğlu da izledi.

Oyun sonunda sahneye gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Ramazan ayının ilk günü olması nedeniyle herkesin ramazan’ını kutladı ve oyunu izlemeye gelenlere teşekkür etti.Başkan Tokat Menteşe Belediyesi Tiyatro Topluluğu oyuncularına da teşekkür ederek başarı diledi.

Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Menteşe Belediyesi Tiyatro topluluğunun önümüzdeki süreçte de işbirliği içerisinde olacağını belirten Başkan Tokat ; Bu akşam farklı duygular yaşadık. İzlediğimiz oyun bizi geçmişe de götürdü.Emeği geçen herkesi kutluyorum.Tiyatro çok önemli bir sanat. Toplumun ve insanın duyarlılığını geliştiren bu anlamda da insana çok şey katan bir sanat.Bu akşam çok farklı duygular yaşadığımızı belirtmiştim. Bunların en başında da Nebi Uslu hocamız geliyor.Onun bizlerde çok emeği var. Onun izinden gidenler onun ektiği tohumları yeşertmeye ve adını yaşatmaya devam ediyor.Bu tiyatro şenliği ile de hocamızı bir kez daha anmış olduk. Hep söylüyorum o yukarıda bizleri izliyor ve bizlerle gurur duyuyor.Bu anlamda böylesine güzel bir oyunu Nebi Uslu Tiyatro şenlikleri adı altında bu kadar güzel bir seyirci ile  buluşturmak bizler için guru kaynağı.Başta Menteşe Belediyesi Tiyatrosu oyuncularına ve salonu dolduran siz değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum.Bir teşekkürü de bu organizasyonun gerçekleşmesinde büyük emek harcayan Özel Kalem Müdürüm Salim Tanış ve personeline ve de tabi ki de MİŞTİ ekibimize etmek istiyorum.Bu ayarda bir ilçede 5 gün sürecek bir etkinliğe sürekli seyirci yaratmak kolay değil.Umuyorum ki son akşama kadar tiyatro sever vatandaşlarımız salonumuzu dolduracaktır.Hem Nebi Uslu adını yaşatmak hem de tiyatro sanatına destek vermek için sizleri diğer oyunlarımıza da bekliyor teşekkür ediyorum”dedi.

Nebi Uslu Tiyatro Şenlikleri kapsamında 17 Mayıs akşamı Fethiye Belediyesi Tiyatro topluluğu  tarafından “Resimli Osmanlı Tarihi” 18 Mayıs akşamı ise Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından “Seferi Ramazan Bey’in Nafile Dünyası” adlı oyunlar sahneye konulacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu