GündemKültür SanatManşet

DİBEKLİHAN BEDRİ KORAMAN’LA SEZONU AÇIYOR

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 19 Mayıs Cumartesi saat 18:00’da Orhan Kemal Meydanında açılışlarını gerçekleştireceği sergiler ile “Bedri Koraman Sanat Sezonu”na merhaba diyecek.

Ünlü Karikatür sanatçısı Bedri Koraman 30 Mayıs 2015’de Bodrum’da hayata veda etmişti.

19501i yıllarda 41 Buçuk, Tef, Taş, Karikatür gibi gülmece dergilerini yayımladı. Uzun yıllar karikatürcülük yaptığı Milliyet’te 1960’lı yıllarda Cici Can çizgi romanı yayınlandı. Bir süre kendi kurduğu reklam ajansında çizgi filmler yaptı. 1970’li yıllarda Milliyet’in baş sayfasında güncel konular üzerine ilgi uyandıran renkli karikatürler çizdi. Resim yanı ağır basan çizim tekniğiyle yaptığı bu tür karikatür basında çok tutuldu. Bunun dışında önce Milliyet’te ve 1982’den başlayarak Güneş’te hafta sonu ekleri için çizgi-yazı karışımından oluşan ve eğlence yanı ağır basan tam sayfa çalışmaları da ilgi gördü. Yarışmalarda çeşitli ödüller kazandı, yurtiçi ve dışında ortak sergilere ve albümlere katıldı. 1986’da merkezi Brezilya’da bulunan Internacional dos Jornalistas adlı basın kuruluşuna onur üyesi seçildi. Karikatürcüler Derneği Genel Başkanlığı yaptı. Bu değerli karikatür sanatçımızın anısına bu sezonun tüm sergilerini Bedri Koraman Sanat Sezonu başlığı altında gerçekleştirecek olan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, açılış sergisini de Orhan Kemal Meydanı’nda, Bedri Koraman karikatürlerinden zengin bir seçkiyle gerçekleştirecek.

Yine 19 Mayıs Cumartesi günü, Dibeklihan Erdinç Bakla Sanat Galerisi’nde, Halikarnas BOFSAD (Halikarnas Bodrum Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) üyelerinin “SU” isimli fotoğraf sergisi açılacaktır. Her iki sergi de 1 Haziran tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık tutulacaktır.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu