GündemKültür SanatManşet

KARSANAT’TAN GÜNBATIMI TANGO GÖSTERİSİ

Karya Kültür ve Sanat Derneği’nin (Karsanat), Ortakent Sahili’nde yer alan Kefi’de gün batımı saatinde düzenlediği Tango konseri Bodrumlulara büyüleyici bir akşam yaşattı. Çok sayıda sanatseverin katıldığı etkinlik, seyircilerden büyük alkış aldı.

KARSANAT Yönetim Kurulu Üyesi ve Organizasyon Sorumlusu Rezzan Şebin’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Şebin, etkinliğe katılan ve destek veren tüm sanatseverlerin yanı sıra Kefi İşletme sahibi Ahmet Aras’a ve ekibine, organizasyonun düzenlenmesinde sunduğu katkılar için teşekkür etti.

Etkinlikte ayrıca konser alanında açılan Mustafa Altıntaş’ın “Tango” Özgün Baskı Sergisi de katılımcıların ilgisine sunuldu.

Konserde Bodrumlu müzikseverlerin Karsanat’ın geçmiş konserlerinde beğeni ile dinlediği Bandoneonist Gustavo Battistessa, Piyanist Yonca Dinçer ve Keman sanatçısı Fatih Evcil, Solist Esen Demirci’ye eşlik etti. Müzisyenler Kurt Weill’ın “Youkali” adlı Havana stilinde bestelenmiş tangosunda anlattığı “Varolmayan Ada”sından, Piazzola’nın geleneksel tangodan nuevo tangoya geçişinin sembolü olan Libertango’suna; The Pajama Game müzikalinin flamenko izlerini barındıran keskin ritimleriyle ünlü Hernando’s Hideaway sahnesinden, 1930’lu yıllardan başlayarak tüm dünyayı kasıp kavuran duygu ve tutku dolu klasik Arjantin Tangoları’na uzanan bir repertuvar sundu.

Tango dansçıları da konsere özel sergiledikleri sürpriz tango gösterileriyle konsere renk kattı. Karsanat tarafından düzenlenen “Günbatımı Tango Konser Programı”nda şu eserlere yer verildi:

1- Youkali ‘Tango Habanera’ – Kurt Weill

2- Querer – “Alegria” – René Dupéré

3- Hernando’s Hideaway – “The Pajama Game” – Richard Adler

4- Whatever Lola Wants – “Damn Yankees” – Richard Adler

5- Libertango – Astor Piazzola

6- Yo soy Maria – “Maria de Buenos Aires” – Astor Piazzola

7- Cascabelito – Jose Bohr

8- Remembranzas – Mario Melfi

1- Hasta Siempre Amor – Donato Racciatti

2- Nostalgias – Juan Carlos Cobian

3- Que falta que me haces – Miguel Calo&Armando Pontier

4- Pasional – Jorge Caldara

5- Azucar, Pimienta y Sal – Hector Varela&Tito Rossi&Abel Aznar

6- El Adios – Maruja Pacheco Huergo

7- Mi Dolor – Carlos Marcucci

8- Sonemos – Roberto Calo

9- Y Todavia Te Quiero – Luciano Leocata

10- La Cumparsita – Gerardo Matos Rodriguez&Roberto Firpo

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu