GündemKültür SanatManşet

PEDESA FESTİVALİNİN 23.’SÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bodrum’da bu yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde 23.’sü düzenlenen ve Yerel Turizmde Sürdürülebilirlik kazandırılan 23.Uluslararası Pedasa Festivali’nin ikinci gününde davul-zurna ve Yörük obaları eşliğinde develerle çeyiz taşınması, at yarışları, yöresel kına gecesi, kütük kesme, kuyudan kova çıkarma, Bodrum yemekleri yarışması, Yörük çadırları ziyaretleri, Bodrum Yörük Obası Derneği ve Milas Yörük Türkmenleri Derneği’nin folklor ekiplerinin yöresel oyunları yer aldı.

Şenliğin gerçekleşmesini sağlayan Leleg Uygarlığı Pedesa Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Melengeç “Kültür turizminin Bodrum’da yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu festivalde kazı çalışmalarıyla büyük bölümü gün yüzüne çıkarılan Pedasa Antik Kenti’nin tanıtılması, unutulmaya yüz tutmuş eski gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasını amaçlıyoruz. Başta Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olmak üzere bu şenliğe katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

23.Uluslar arası Pedasa Festivali’ne Bodrum ve çevre ilçelerden katılımın yanı sıra AKP İlçe Başkanı Ömer Özmen ve AKP Muğla Milletvekili aday adayları, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve CHP Muğla Milletvekili aday adayları Emel Çakaloğlu ve Emine Yenilmez Aydemir, MHP eski İlçe Başkanı Cengizhan Sancar, MHP Muğla Milletvekili aday adayı olarak  yer aldı.

Festival hakkında görüşlerini sorduğumuz Bodrum kökenli CHP Muğla Milletvekili a. adayı Emine Yenilmez Aydemir, “Bu yıl 23.’sü düzenlenen Uluslar arası Pedasa Festivali’nin Dünya Sürdürülebilir Turizm Konseyi tarafından takip edilmesi ve Prof.Dr. Tuncay Kuleli ile düzenli diyalog sağlanması; Pedasa kazılarının ve Leleg uygarlığı ile yakından ilgilenilmesi Dünya Turizminde markalaşmış olan Bodrum’umuza ayrıca katma değer sağlayacak olmasının yanı sıra turizm sezonu dışında da Bodrum’un ziyaret edilmesini de sağlayacaktır. Festivali uluslararası boyuta taşıyan festival düzenleme komitesini çalışmalarından dolayı kutluyorum’’ dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu