GündemKültür SanatManşet

CANLAR 7.KEZ BULUŞTU…

7’incisi düzenlenen “Bodrum Canlar Şenliği”, Kumköy İrmene Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Oğuz Aksaç ve Tolga Çandar’ın sahne aldığı şenliğe binlerce kişi katıldı.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği, Kumköy Mahalle Muhtarlığı ve İrmene Dayanışma Derneği’nce organize edilen şenlik, lokma duasının ardından Kum-İrmene Köyleri Dayanışma Derneği Çocuk Korosu’nun müzik dinletisi ile başladı. Daha sonra programda olmamasına rağmen sürpriz yaparak şenliğe katılan eski Muğla Milletveki, sanatçı Tolga Çandar sahneye çıktı. Çandar, söylediği türkülerle dinleyenlere bir müzik ziyafeti sundu.

Program, İlhan Özçelik-Fatoş ikilisi, ardından Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği korosunun müzik dinletileri ile devam etti. Bodrum Sarıcaovalılar Derneği halkoyunları ekibinin de gösteriler sunduğu şenlikte, ünlü sanatçı Oğuz Aksaç ve Praksis birer konser verdi.

Şenliğe katılan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, duygu ve düşüncelerini “Böyle biraraya gelmeye vesile olan etkinlikler güzel şeyler. Dostluklarımızın güçlenmesine vesile oluyor. Ben bu şenliğimizi düzenleyen muhtarlığımıza, derneğimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun diyorum” sözleriyle dile getirdi.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın ise şenliğin amacının bir ve beraber olabilmek olduğuna işaret ederek, şunları dile getirdi:

“Birbirimizle kaynaşabilmek, tanış olabilmek. Biz Bodrum’u seviyoruz, sanıyorum Bodrum da bizleri seviyor. Bu güzel köyümüzde şenliğimizin 7’incisini düzenliyoruz. Burası gerçekten yaşamaya da, görmeye de değer bir köy. Bodrumlular da bu orman köyünü eminim çok sevdiler. Bu şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm canlara, hem maddi olarak katkı sağlayanlara, hem de emeği ile şenliğin gerçekleşmesinde çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Desteklerinden ötürü Bodrum Belediyesine, başta Mehmet Kocadon olmak üzere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türkülerin söylenip halayların da çekildiği şenlik, akşam saatlerine kadar devam etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu