GündemHayatManşetSpor

MELEK YÜZLER PLAJ FUTBOLUNDA COŞTU

1.Uluslararası Down Plaj Futbol Festivali Bodrum’da düzenlendi. 8 ülkeden gelen özel misafirler Yalıkavak sahilinden futbol oynayıp gönüllerince eğlendiler.

Uluslararası Down sendromu federasyonu tarafından Yalıkavak sahilinde düzenlenen etkinliğe  8 ülkeden gelen Down sendromlu çocuklar ve yıldız isimler katıldı. İbrahim Yattara, Mustafa Kocabey ve Nilay  Dorsa gibi ünlü  isimlerin destek verdiği etkinlik de Down sendromlu çocuklar doyasıya eğlendi.

Plaj futbolundan önce hünerlerini sergileyen çocuklar Zeybek oynayarak gönülleri fethetti. Bir çocuk ise İbrahim Yattara’yı sahneye çağırarak kolbastı oynadı. Down senduromlu çocuklarla doyasıya oynayan Yattara çocukluğuna geri döndü.

İbrahim Yattara ve Mustafa Kocabey’inde katıldığı plaj futbolu festivalinde Almanya’dan gelen Anadolu Berlin Kadın Futbol Takımı ile futbol oynayan Down sendromlu çocuklar maçı 4 – 2 yendi turnuva şeklinde olan maç sonrası tüm çocuklara madalyon verildi.

Yaklaşık 120 ailenin katıldığı etkinlikte yaklaşık 3 saat sürdü.

Etkinliğe her yıl katılacağını belirten İbrahim Yattara “çok güzel bir organizasyon. Ben daha önce hiç böyle bir organizasyona katılmadım. Ben çok saygı duyuyorum çocuklarımıza. Her zaman down sendromlu çocuklarımızın yanında olmak gerekiyor. Her sene bu etkinliklere geleceğim” ifadelerini kullandı.

Uluslar arası Down sendromu federasyonu tarafından düzenlenen etkinlikte kısa bir açıklama yapan Federasyon Başkanı Muhammet Abdullah Tuncay ise bu organizasyonu her sene yapacaklarını belirterek “Bu etkinlik uluslar arası bir organizasyon. Dünyada ilk kez oluyor. 8 ülke 10 şehir şu anda burada misafir ettik. 60 çocuğumuzla birlikte plaj futbolu oynadık. 23 Nisan çocuk bayramından Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonuna Başkanlığını açıklıyorum. Egemenliğini Özel sporcularındır hareketini başlattık”dedi.

Berlin Anadolu kadın futbol takımından gelen Futbolcu Yasem Çatal ise gözyaşları içerisinde “melek yüzlü insanlarımız bunlara inşallah her sene geliriz destek veririz bu çocuklarımıza”dedi.

Bir çok ülkeden gelen çocukların katıldığı etkinliğe başta Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İş adamı Muhammer Ceylan, Eski Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan gibi isimlerde destek verdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu