EğitimGündemManşetTeknoloji

MUZLARDAN PİYANO YAPTILAR

4006 TUBİTAK Projesi kapsamında Şehit Mahmut Coşkunsu Ortaokulunda bugün düzenlenen bilim şenliğinde öğrenciler tarafından yapılan bir birinden ilginç projeler büyük ilgi gördü.

TUBİTAK tarafından desteklenen ve 24 projenin hazırlandığı etkinlik, Şehit Barış Akay Anaokulu Müdürü Özlem Şimşek ve Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu Müdür Erkan Güngör’ünde katılımı ile  Konacık Mahallesinde bulunan Şehit Mahmut Coşkunsu Ortaokulunun bahçesinde gerçekleştirildi.

Öğretmenlerinin desteğini ile öğrencilerin sene başından bu yana bu proje için hazırlandıklarını ifade eden Okul Müdürü İlyas Yılmaz şunları söyledi:

“Bugün, öğretmen ve öğrencilerimizin emeklerinin sergilendiği bir gün, kendilerine tekrardan teşekkür ediyorum. Diğer okullardan da öğrencilerimiz gün içinde burayı ziyaret edecekler.”

Büyük emeklerle ürettikleri ürünlerinin sergilenmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Fen Bilgisi Öğretmeni Özge Hasanbaşoğlu, “çocuklarımızda bizlerde çok heyecanlıyız” dedi.

Okul bahçesinde düzenlenen TUBİTAK Bilim Fuarında öğrencilerin eserlerini sergileme şansı bulduklarını belirten Fen Bilgisi Öğretmeni Pınar Çam, çocuklar içinde çok güzel bir gün olduğunu söyledi.

Bir birinden ilginç çalışmaların arasında en dikkat çeken proje ise 6. Sınıf öğrencileri Eren Kırbaş ve Katalin Baysal’ın yaptığı muzlardan oluşan piyano oldu. Yan yana dizilen muzlara dokunarak bilgisayar yardımıyla melodiler çıkaran öğrenciler aynı melodileri suya ve arkadaşlarının yüzüne dokunarak da çıkarmayı başardılar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu