EğitimGündemManşet

KENDİ OYUNCAKLARINI YAPIP SERGİLEDİLER

Oyunlarla Kültürümü Yaşatıyorum Projesi kapsamında Bodrum’dan 22 okul, geleneksel oyuncakların sergilendiği stantlar açtı. Yaklaşık 150 öğrenci evlerindeki malzemeleri kullanarak geleneksel oyuncaklar yapan çocukların çalışmaları ilgi çekti.

Bugün öğle saatlerinde Cumhuriyet Ortaokulu karşısındaki yürüyüş yolunda düzenlenen etkinliği açılışına Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Emin Geçin, “Geçtiğimiz hafta Binnaz Karakaya Kapalı Spor Salonu’nda bizim çocukluğumuzda oynadığımız, aile büyüklerimizle birlikte sokaklarda oynadığımız oyunlarını oynamıştık. Burada da çocuklarımız okullarında yaptıkları oyuncakları sergileyecekler.” dedi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise öğrencilerin yaptıkları oyuncakların kendilerini geçmiş yıllara götürdüğünü ifade ederek “Ben de emeği geçen tüm öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza, öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bize geçmiş yıllarımızı hatırlatacak bu güzel serginin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Açılışın ardından Kaymakam Yılmaz ve protokol üyeleri, stantları gezerek çocukların yaptığı oyuncakları yakından inceledi.

Gölköy Ahmet Naci Coşkunoğlu İlkokulu Öğretmeni Fatmagül Avcı, “Bu oyunu tasarlayan Enes isimli öğrencimiz. Eskileri yaşatmak adına çiviler ve tahtadan futbol sahası yaptı. Çocuklar ve büyüklerin oynayabileceği bir oyun. Madeni parayı top gibi kullanıp karşı tarafa gol atmaya çalışıyorsunuz” dedi.

Tahtadan traktör, el arabası gibi oyuncaklar yapan Pınarlıbelen Ortaokulu öğrencileri Büşra Guzgun ve Sultan Naz Yağcı, “Bunları yaparken büyüklerimizin bilgisine başvurduk. Özellikle dedelerimize sorular sorarak yaptık. Dedemgiller de küçüklüğünde bu oyuncaklarla oynuyorlarmış.” diye konuştular.

 

Haber: Hamdi Yörür

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu