EğitimGündemKültür SanatManşet

DÜNYA SANAT GÜNÜ’NÜ KUTLADI

15 Nisan Dünya Sanat Günü dolayısıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Bodrum’da bir sergi açtı. 70 öğrencinin 97 çalışması ile katıldığı serginin açılışına Bodrumluların ilgi göstermemesi ise sitemle karşılandı.

2014 yılından bu yana Dünya Sanat Günü’nü kutlamak amacıyla sergi açan Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi resim, grafik, heykel bölümü öğrencileri, bu yıl da geleneği bozmadı. Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi(TRAFO)’da açılan sergiye heykel bölümünden 18 öğrenci 23 heykel çalışması, grafik bölümünden 22 öğrenci 34 tasarım uygulaması ve resim bölümünden 30 öğrencinin 40 resim çalışması ile katıldı.

Sergiye metalden yaptığı toprakla oynayan çocuk figürü ile katılan Ege Su Yılmaz, “Ben bu çalışmamda çocuğun oyununu göstermek istedim. Aslında iki figür var ama daha sonraki sergilerde ikisini birden sergileyeceğim. Bu çalışmada günümüz çocuklarının sokakta oyun oynamamasına karşılık olarak yaptım. Figürde çocuk toprakla oyun oynuyor. Biz çocukluğumuzda dışarıda oyun oynardık. Şimdiki çocuklar dışarıda oyun oynayıp toprakları ellemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Erol Turgut, sergiye Bodrumlulardan istenen katılımın olmamasının kendilerini üzdüğünü belirterek “Bugün hem Dünya Sanat Günü’nü kutluyoruz hem de Güzel Sanatlar Fakültesi’ni Bodrum halkıyla buluşturuyoruz. Dolayısıyla sanatı ve tasarımı Güzel Sanatlar Fakültesi Bodrum halkına taşıma, onlarla buluşturma gibi bir misyonumuzu da yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Bu fakültenin varlığını fark ederek, tüm duyurularımızla birlikte sergimize gelen ve bizlerle beraber Dünya Sanat Günü’nü kutlayan Bodrum halkından sanatseverlere çok teşekkür ediyorum. Bodrum’dan daha fazla katılım olması beklentisi içinde olduğumuzu da belirtmek isterim.” diye konuştu.

Sergi, 20 Nisan Cuma gününe kadar açık kalacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu