GündemHayatManşet

BU GECE MİRAÇ KANDİLİ

İslam aleminde “Allah’a yükseliş ve arınma” olarak kabul edilen Miraç Kandili, bu gece idrak edilecek.

Miraç Kandili, üç ayların ilki recep ayının 27’nci gecesine denk geliyor. İslam inancına göre Hazreti Muhammed, Miraç gecesi Allah’ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam’ın rehberliğinde Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi.

Beş vakit namaz Miraç gecesi farz kılındı, Allah’a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi de bu gecede verildi.

Hadislere göre Hz. Muhammed bu yükselmede gök katlarını Cebrail ile birlikte aşarken sırayla Âdem, Yusuf, Yahya ve İsa, İdris, Harun, Musa ve İbrahim peygamberleri görmüş, yedinci kat gökten sonra Sidret’ül Münteha’ya çıkmıştır. Cebrail’in Sidretü’l-Münteha’dan ileriye geçememesi üzerine yolculuğunu tek olarak sürdürmüş, zaman, mekân ve cihetin olmadığı ifade edilen katta Allah ile aracısız görüşmüştür.

Miraç kandili, bu sene 13 Nisan Cuma’yı 14 Nisan Cumartesi’ye bağlayan gece kutlanacak. Bu kutlu gecenin Türk ve İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ederiz.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu