ÇevreEğitimGündemManşet

OKULLAR HAYAT OLUYOR…

Vali Civelek, “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında öğrencilerle fidan dikti.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ula ilçesine giden Muğla Valisi Esengül Civelek, Okullar Hayat Olsun Projesi ve 21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında düzenlenen fidan dikimi etkinliğine katıldı.

Ula Ataköy İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte öğrencilerle birlikte fidan diken Vali Esengül Civelek’e Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik eşlik etti.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü şenliklerinde öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Civelek “Milli Eğitim Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasındaki işbirliği protokolü kapsamında Okullar Hayat Olsun projesiyle Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından Ataköy İlkokulumuzda gerek fiziki mekânların iyileştirilmesi, fiziki mekânlarda bakım onarım gerçekleştirilmesi, gerekse okulumuzun çehresini değiştirecek derecede bahçe düzenlemesi, peyzaj çalışmaları yapılmasını takdirle karşılıyorum. Orman Bölge Müdürlüğümüzün bu çalışmalarına destek, katkı sağlayan tüm taraflara ve değerli Ataköylülere de teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Civelek öğrencilere hitap ederek sürdürdüğü konuşmasında şunları dile getirdi: “Ormanlar bizim en doğal ve en zengin kaynaklarımızdır. Ormanların korunması, geliştirilmesi ülkemiz geleceği açısından da çok büyük önem taşımaktadır. Sizler bizim ülke geleceğimizsiniz. Siz, gelecek kuşaklarımıza sağlıklı, yaşanabilir bir dünya bırakmak için bizlerin daha çok ormanları koruması, geliştirmesi, daha çok fidanlar dikerek, ağaçlandırma yapmamız gerekiyor. Bugün okulumuz bahçesinde hep birlikte sizlerle fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Fidan dikimi ile birlikte sizlerde ağaç sevgisinin, ağacın korunması bilincinin oluşacağına inanıyorum.”

Fidan dikim etkinliğinde Ataköy İlkokulu bahçesine 30 adet zeytin, 5 adet harnup, 3 adet fıstık çamı dikimi gerçekleştirildi.

Okullar Hayat Olsun Projesi’nin temel amacı; okulların velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer “Hayat Boyu Öğrenme Merkezi” eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkân veren “yaşayan güvenli alanlar” haline dönüştürülmesidir.

Fidan dikim etkinliğinin ardından Vali Esengül Civelek İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve koordinasyonunda yürütülen Güvenli Okul Projesi kapsamında Ula Ataköy İlkokulunda incelemelerde bulundu.

Okul içi ve çevresinde alınan güvenlik önlemleri, okul kamera sistemi ile birlikte okul içi ve çevresinde tertip ve düzen açısından inceleme ve değerlendirmelerde de bulunan Vali Civelek, okul yöneticileri, öğretmeler, okul aile birliği başkanı ve velilerin de katılımı ile değerlendirme toplantısı yaptı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu