GündemManşetSağlık

MUĞLA BÖLGESİNDE BİR İLK

Aniden felç geçiren 57 yaşındaki belediye temizlik işçisi Acıbadem Bodrum Hastanesinde kalp tümöründen ameliyat oldu. -Muğla’da ilk kez gerçekleştirilen ameliyat sonrası hastalıkla ilgili farkındalık oluşturulmasının önemine dikkat çekildi.

Milas Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan 57 yaşındaki 5 çocuk babası Bekir Yargın yaklaşık bir ay önce aniden felç geçirdi.

Hemen hastaneye kaldırılan Yargın’ın yapılan ilk müdahalesinde, kalbinde oluşan tümörden kopan paranın beyne ulaşması sonucu felç olduğu tespit edildi.

Bodrum Acıbadem Hastanesine nakledilen hasta, burada Kalp Ve Damar Cerrahı-Doç. Dr. Cantürk Çakalağaoğlu ve ekibinin yaptığı başarılı bir operasyonda yeniden sağlığına kavuştu.

Bin kişiden iki kişide görülen ve ani ölüme kadar götüren bu hastalıkla ilgili ameliyat Muğla bölgesinde de bir ilk oldu.

Kalp Ve Damar Cerrahı Doç.Dr.Cantürk Çakalağaoğlu kalp tümörü hastalığı hakkında gazetecilere şunları söyledi:

“Bu vakamız, miksoma dediğimiz kalbin tümörü ameliyat olarak da Muğla ilinde, Muğla sınırları içerisinde ilk yapılan ameliyat olduğunu söyleyebilirim. Erişkin çağda nadir görülen özellikle 50 yaş sonrasında karşımıza çıkan, çok değişik bulguları olan ama esas tanıda, doktorun şüphelenmesi gereken bir hastalık. Bu hastamızın özelliği maalesef daha önce tanısını erken koydurabilecek hiçbir şikayetinin olmaması. Ortaya çıktığında maalesef hastamız felç geçiriyor. Yani nadir olan bir olay maalesef bu hastamızda başına geliyor ve felç ile saptanıyor.

Burada, o felcin yakalandığında ilgilenen doktor arkadaşlara teşekkür etmek lazım. Çünkü orada nörolojinin bu felcin altında acaba bir kitle var mıdır? Sorusunu sorması yani şüphe duyması çok önemli yer tutuyor.

Nitekim, kalbin tümörleri genelde iyi huylu olmasına karşılık ama yerleşim yeri kalbin içerisinde olduğu için bir beyin tümörü gibi algılanmalı. Klinik olarak çok sıkıntılara sebep olabiliyor. Kalp yetmezliğinden tutunda ritim bozukluklarına kadar, senkop dediğimiz bayılmalara kadar am en kötülerinden bir tanesi ani ölüm ve bir gerisinde de bir felçle de ortaya çıkabiliyor.

Belki de toplumumuzda, bulunduğumuz bölgede bu tür rahatsızlığı olan insanlarımız olabilir. Biz bu vakayı sizlere özellikle bir kalp tümörünün nadir olmasına karşılık, özellikle erişkin yaşta karşılaşabilecek ve birazda şüphe üzerine bizlerinde katkılarıyla ortaya çıkarıldığında da bir ani ölümü ya da çok değişik yetmezliğe varıncaya kadar ki olan klinikleri önleyebilecek bir hastalığın farkındalığını arttırmak istiyoruz.”

Hastanın kızı Raziye Yargın doktorlara teşekkür ederken babasının daha önce hiçbir hastalığının olmadığını ve aniden ortaya çıkan bir durum olduğunu söyledi.

Yaklaşık 6 cm. büyüklüğündeki tümörün alınmasıyla sonuçlanan ameliyat sonrasında bir kaç gün hastane yatan Bekir Yargın yarın taburcu olacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu