GündemManşetTurizm

AYIN SON TANITIM DURAĞI UKRAYNA OLDU

Bodrum Tanıtma Vakfı, mart ayı içinde Berlin ve Moskova turizm fuarlarının ardından 28-30 Mart 2018 tarihleri arasında Ukrayna’da düzenlenen Kiev UITT Turizm Fuarına katıldı. BOTAV Başkanı ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, artan direkt uçuşlar sayesinde tüm Bodrum’a yüzlerin güldüğü güzel bir sezon diledi.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kiev UITT Turizm Fuarı ve fuarda kurulan  BOTAV yetkililerinin tanıtım çalışmalarını yürüttüğü Bodrum standı, Ukraynalılardan ilgi gördü. 34 Ülkeden yaklaşık 325 destinasyon ve katılımcının yer aldığı üç gün süren fuarda toplam 25.000 ziyaretçi hedefleniyor.

Bodrum Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Cemil Bayraktar ile Bodrum Tanıtma Vakfı üyesi otellerin genel müdürleri, fuarda birçok tur operatörüyle olumlu görüşmeler yaptı. Spektr Grup İş Geliştirme Müdürü Igor Pasinchuk da Bodrum standında görev alarak fuar boyunca Ukraynalı ziyaretçilere Bodrum hakkında bilgiler verdi.

PLANLANAN DİREKT UÇUŞLAR

Yapılan görüşmeler sonucu; Anex Tur Operatöründen alınan bilgilere göre Bodrum’a ilk direkt uçak 25 Nisan’da gelecek. 25 Nisan – 20 Mayıs arasında Kiev’den Bodrum’a haftada iki uçak, 21 Mayıs – 30 Eylül arasında ise Ukrayna’nın farklı şehirlerinden Bodrum’a haftada dört direkt uçuş gerçekleşecek.

Join Up Tur Operatörü ile yapılan görüşmede Bodrum’a ilk direkt uçuş 2 Mayıs’ta yapılacak ve mayıs ayı boyunca haftada iki uçuş olacak. Yüksek sezonda -haziran ile eylül arasını kapsayan dört aylık dönemde- ise haftada dört direkt uçuş planlanıyor.

Ukrayna’nın önemli tur operatörlerinden biri olan GTO Travel ise 2018 yaz sezonunda ilk defa Bodrum’a direkt uçuş ekleme kararını aldı. Buna göre Bodrum’a ilk uçak, 25 Mayıs’ta gelecek ve sezon boyunca her hafta 1 direkt uçuş gerçekleştirilecek.

Ukrayna’nın önde gelen tur operatörlerinden Pegas ve Coral Ukrayna’dan alınan bilgilere göre de operatörler ilk operasyonlarını 15 Mayıs’ta başlatacak. 15-31 Mayıs tarihleri arasında haftada 1 uçuş, hazirandan eylül sonuna kadar ise Bodrum’a haftada 3 direkt uçuş düzenlenecek.

Çalışmaları değerlendiren Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon, “Bu yıl turizmden daha da umutluyuz. Bunu da en net direkt uçuş sayısının günden güne artmaya başlamasından görebilirsiniz. Hava yolu firmaları ve tur operatörleriyle yaptığımız görüşmeler hep olumlu yönde. Dünya Bodrum’un potansiyelinin farkında. Bodrum hem turizmde hem de inşaat sektöründe epey yol kat etti ve sadece turistlerin değil yatırımcıların da en gözde destinasyonları arasında günden güne artan bir ilgiyle yerini korumaya devam ediyor. Bu da gösteriyor ki, çalışmalarımız meyvesini veriyor. Elbette zaman zaman, turist rakamlarına baktığımızda düşüşlerin söz konusu olduğunu görüyoruz ancak ben bu yılı Bodrum için bir fırsat yılı olarak görüyorum. Umuyorum ki artan direkt uçuşlarla Bodrum olarak bu farkı önemli oranda kapatacağız ve hep birlikte esnafımızla turizmcilerimizle yüzlerin güldüğü güzel bir sezon geçireceğiz” dedi.

Görüşmelerin yanı sıra Bodrum standında yapılan tatil çekilişinde; Tiana Beach Resort Otel işletmecisi Sedat Balıkçı, Yasmin Resort Otel Genel Müdürü Deniz Taş, Green Beach Resort Otel Genel Müdürü Mevlüt Kaplan, Golden Beach Deluxe Hotel Satış ve Pazarlama Müdürü Funda Ilcın ve Dragut Point Otel Satış ve Pazarlama Direktörü Evren Başar tarafından 5 fuar ziyaretçisine 1 hafta, 2 kişilik her şey dahil tatil hediye edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu