GündemManşetSiyaset

CHP’DEN İMZA KAMPANYASI

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından CHP Genel Merkeze ve İlgili bakanlıklara iletilmek üzere Şeker Fabrikalarının özelleştirilmemesi için imza kampanyası başlatıldı. 

Türkiye genelinde toplam 14 şeker fabrikası ile ilgili yapılan özelleştirme çalışmalarının başlatıldığına dair açıklamalar sonrasında, CHP Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından Bodrum merkez başta olmak üzere tüm mahallelerinde bulunan pazar yerlerinde imza kampanyasının  startı verildi.

Bodrum pazar yerinde Şeker Fabrikalarının kapatılmaması için CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, yönetim kurulu üyeleri ve partililer kurdukları imza stantlarına “Şeker Fabrikaları Satılmasın”, “Şeker Vatandır, Vatan Satılmaz” yazılı afişler asarak vatandaşlardan imza topladı.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen başlattıkları imza kampanyasıyla ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşlara imzaya açtıkları hazurun listelerinde de yazdığı gibi “Şeker Fabrikalarının Özelleştirilmesi ve Kapanmasına Hayır” demek için böyle bir etkinlik başlattıklarını ifade ederek, açılan imza masalarının tüm mahallelerde bulunan pazar yerlerinde pazar kurulduğu günlerde bir hafta boyunca devam edeceğini, vatandaşlardan imza desteği beklediklerini belirtti.

CHP İlçe Başkanı Seymen,”Cumhuriyetimizin kuruluşunda ilk sanayi hamlesi olarak inşa ettiğimiz ve Kendi fabrikalarını kendisi kuran devlete ait 25 adet Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararı ile Özelleştirilen bütün kamu fabrikalarının kapatıldığı gibi bu fabrikaların ileride kapatılmasına yol açacaktır. Ülkemizde yaklaşık 10 milyon insana iş ve ekmek kapısı olan,250.000 çiftçiye yerinde üretim imkanı sağlayan, Ülkemizdeki toplam şeker üretiminin Nişasta bazlı şekere (NBŞ)  verilen oran kotasının geçici olarak %10 ‘dan %5’e düşürülmesi, yine iktidarın iki yüzlülüğünün tipik bir örneğidir. İleride bu kotanın yine arttırılmayacağının hiçbir garantisi yoktur.5 puanlık NBŞ nin kotanın karşılığı pancardan üretilen 135.000 ton şekere 1.350.000 ton pancara 50.000 pancar çiftçisinin üretim yapmamasına ve en az 3 şeker fabrikasının çalıştırılmamasına yol açmaktadır. Nişasta bazlı şekerlerin(NBŞ)İnsanlarımızda oboziteye yol açarak ciddi sağlık sorunları çıkarmaktadır. Nişasta bazlı şeker (NBŞ) Gelişmiş ülkelerde toplam şeker üretiminin %1-2 kadardır. Aşağıda imzası olan bizler Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin acilen durdurulmasını talep ediyoruz” dedi.

CHP Bodrum İlçe başkanlığı tarafından Bodrum’un farklı mahallelerinde bugün başlatılan “Şeker Fabrikaları Satılmasın” imza kampanyası vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu