GündemManşet

VALİ CİVELEK BODRUM’DAYDI…

Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum Bağımlılıkla Mücadele ve Korunma Stratejisi Çalıştayına katıldı.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum Kaymakamlığı himayesinde, Bodrum İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bodrum Bağımlılıkla Mücadele ve Korunma Stratejisi Çalıştayı’na katıldı.

Çalıştayda Vali Civelek’in yanı sıra, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, sivil toplum kuruluş temsilcileri, İlçe Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurul Üyesi Kurumların Yönetici ve Personeli, ilçe protokolü yer aldı.

Çalıştayda yaptığı konuşmada bir devlet politikası olarak mücadele edilen bağımlılığın toplum ve bireyleri etkileyen biyolojik, psikolojik, sosyal boyutları olan bir sağlık sorunu ve halk sağlığı sorunu olduğunu ifade eden Vali Civelek,  “Geleceğimizi tehdit eden, bu ciddi sorunumuzla mücadelede son yıllarda ülkemizde önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiş, bağımlılıkla mücadele alanında hizmet sunan kurumların kurumsal kapasitelerini, insan kaynaklarını, teknik kapasitelerini güçlendirmek, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu arttırmak üzere önemli adımlar atılmıştır” diye konuştu.

Vali Civelek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bugün geldiğimiz noktada bağımlılıkla mücadelede sadece güvenlik tedbirleri ve yasal düzenlemelerin yeterli olamayacağı gerçeğinden hareketle arzın önlenmesi, talebin azaltılması, tedavi, rehabilitasyon ve sosyal uyum çalışmaları multi disipliner bir yaklaşımla, bütüncül bir bakış açısıyla  en üst düzeyde kararlılıkla yürütülmektedir. Ayrıca, toplumun bugününü, yarınını ve geleceğini tehdit eden bağımlılıkla mücadele konusunda kamu kurum kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, özel sektör,   sivil toplum kuruluşları ve medya etkin bir işbirliği içerisinde topyekun seferberlik halinde çok önemli çalışmalar gerçekleştirmektedirler. Sağlıklı, mutlu, huzurlu, güvenli ve güçlü ülke geleceğimiz açısından büyük önem arz eden bağımlılıkla mücadele konusunda şimdiye kadar gerçekleştirilmiş olan tüm çalışmalar için teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalar için başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından Türkiye ve Dünya Bağımlılıkla Mücadele ve Birincil Korunma Stratejileri, Bağımlılık Tedavi ve Rehabilitasyon, İkincil ve Üçüncül Korunma Stratejileri konusunda sunumlar yapıldı.

Çalıştayda bağımlılıkla mücadele konusunda kurumların nasıl işbirliği yapacağı, hangi, sorumlulukları alacağı, risklerin azaltılması için hangi çalışmaların yapılması gerektiği gibi konular üzerinde de çalışmalar ve sunumlar gerçekleştirildi.

Çalıştayın 3 ay, 6 ay ve 1 yıl sonra izlenme ve değerlendirilmesinin yapılacağı öğrenildi.

TOPLANTI SONRASI İNCELEME VE ZİYARET…

Muğla Valisi Esengül Civelek,  Bodrum Sağlık Vakfı Turgutreis Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi ve Sanat Atölyesini ziyaret etti.

Vali Civelek’i Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı İbrahim Akkaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, vakıf bünyesinde eğitim alan engelliler karşıladı.

Ziyarette Vali Civelek’e Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel ve İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya eşlik etti.

Ziyarette yaptığı açıklamada devlet olarak engellilerin toplumsal hayata daha çok katılması ve onların eğitimine yönelik yapılan çalışmaları çok önemsediklerini dile getiren Vali Civelek, devletle sorumluluk paylaşarak engellilerin ve engelli ailelerinin huzuruna, mutluluğuna katkı sağlayan Vakıf çalışanlarına teşekkür etti.

Vali Civelek ve beraberindeki heyet, seramik atölyesini gezerek engelliler tarafından üretilen el emeği hediyelik ürünleri inceledi.

Bodrum Sağlık Vakfından ayrılan Vali Civelek, daha sonra hayırsever Yunus Büyükkuşoğlu tarafından Turgutreis’te yaptırılan 8 derslikli ilkokulun inşaatında incelemelerde bulundu.  Yeni Bodrum Devlet Hastanesi inşaatını da inceleyen Vali Civelek, ziyaretlerini tamamlayarak Bodrum’dan ayrıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu