GündemHayatManşet

DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ

Muğla Valisi Esengül Civelek, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Sınırsızlık Meydanında düzenlenen etkinlikte Down Sendromlu çocuklarla bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Muğla Engelliler Derneği, Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi, Menteşe Belediyesi ve Menteşe Kent Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinliğe Vali Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Cumhur Çoban, Vali Yardımcısı Kamil Köten, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serkan Özalmaz, İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, ilimizde özel eğitim ve uygulama okullarında eğitimlerine devam eden Down Sendromlu çocuklar ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte yaptığı konuşmada 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle Down Sendromu ile ilgili toplumsal farkındalık yaratılmaya çalışıldığını dile getiren Vali Civelek,  “Down Sendromlu  bireylerimizin ihtiyacı olan tek şey toplumun duyarlılığıdır. Günümüzde Down Sendromlu bireylerimiz eğitime erişebilmekte, aldıkları  eğitim doğrultusunda yetenekleri ve kapasitelerine uygun iş alanlarında meslek sahibi olarak çalışabilmekte diğer yandan da sportif faaliyetlerde gerek ulusal gerekse uluslararası müsabakalarda gösterdikleri başarılarla gurur kaynağımız olmaktadırlar. Yeter ki biz onlara fırsat ve imkân tanıyalım, engel olmayalım. Down Sendromlu bireylerimizin ve ailelerinin geleceğe umutla, güvenle bakabilmelerini ve  Down Sendromlu bireylerin sosyal yaşama etkin katılımlarını sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Biz farklılıklarımızla birlikte bir arada mutluyuz, sevgi doluyuz” dedi.

Programda çocuklarla yakından ilgilenen Vali Civelek, Down Sendromlu çocuklar tarafından yapılan resim sergisini ve stantları gezdi. Müzik ve eğlencenin olduğu etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendiler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu