EğitimGündemManşetSağlık

SINAV STRESİNE PSİKOLOG TAVSİYELERİ…

Bodrum Marmara Koleji’nde düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında 9.,10.,11. ve 12. Sınıf öğrencileri ile Marmara Eğitim Kurumları mezunları bir araya geldiler ve kariyer planlaması, hedef belirleme, üniversite ile iş hayatına dair görüş ve tecrübelerini paylaştılar. Maltepe Üniversitesi Psikoloji ve Klinik Psikoloji mezunu olan Uzman Klinik Psikolog Bihter Merey’de öğrencilerin sınav döneminde yaşadıkları stresle başa çıkabilmeleri ve meslek seçimleri konularında önerilerde bulundu.

Öğrencilerin yaşadıkları sınav kaygısına dair, “Kaygının, karşılaştığımız tehlikenin büyük, başa çıkabilme becerimizin ise küçük olduğunu düşündüğümüz durumlarda ortaya çıktığını” söyleyen Uzman Klinik Psikolog, “bu tür olumsuz beklentilerin performansı etkileyip, kişinin potansiyelini kullanmasını engellediğini” belirtti.

Öğrencilerle meslek seçimi ve başarı konusunda “kendilerini kimseyle kıyaslamamaları gerektiğini ve herkesin özelliklerinin, yatkınlıklarının, yeteneklerinin, zevklerinin farklı olduğunu” paylaşan Uzman Klinik Psikolog ve Psikoterapist Bihter Merey, “kendini tanımanın, ne istediğini farketmenin, güçlü yanlarını, farklılıklarını keşfetmenin ve bunları güçlendirip, parlatmanın; başarıya giden çok değerli bir yol” olacağını aktardı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu