EkonomiGündemManşet

TEKNE GELDİ ANCAK HUKUK MÜCADELESİ SÜRÜYOR

20 Eylül 2017 günü Bodrum’dan yolcularını aldıktan sonra Yunanistan’ın Astepelya Adasında, yasadışı charter seferi yaptığı iddiasıyla alıkonulan “Halis Temel” isimli Türk Bayraklı tekne Bodrum’a getirildi.

Yunan Adalarına, çoğunluğunu ABD’li turistlerin oluşturduğu yolcularla sefer yapan “Halis Temel” isimli tekne Yunan güvenlik güçlerince yasadışı charter seferi yaptığı iddiasıyla Astepelya Adasında alıkonulmuştu. Tekne içerisindeki yabancı uyruklu yolcular sorgularının ardından serbest bırakılırken, tekne kaptanı gözaltına alınarak İstanköy (Kos) Adası’na götürülmüş bir süre tutukluluğun ardından serbest bırakılmıştı.

Alıkonulan 42 metre uzunluğundaki Gulet tipi ahşap tekne bugün öğlen saatlerinde Bodrum’a giriş yaptı. Tekne, gümrük işlemlerinin ardından Kumbahçe İskelesine çekildi.

Yunan makamlarının haksız yere tur teknelerini alıkoyduğunu ve mürettebatı ile birlikte mağdur edildiğini savunan acente sahibi ise başlattığı hukuk mücadelesini sürdürüyor.

Tekneyi Bodrum’a getirtebilmek için,  Yunanlı yetkililer tarafından kesilen 110 bin Euro tutarındaki para cezasını ödemek zorunda kalan firma yetkilileri 28 Nisan’da yeniden Yunan Adalarına turlarına devam edeceklerini söylediler.

Tekne Sahibi ve aynı zamanda acente sahibi Aykut Uzunşimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Eylül’den beri verdiğimiz hukuk mücadelesi bugün itibariyle bizim açımızdan sona ermedi ama en azından teknemizi Kos’tan Türk sularına getirmiş bulunmaktayız. Tabi bu zaman zarfı içerisinde hukuki olarak haklı dayanaklarımız olduğundan dolayı bu işin peşini bırakmadık halada bırakmıyoruz. Tabi yasal olmayan bir ceza söz konusu oldu. Bu arada dava halen devam ediyor. Fakat bu davada Yunan tarafı tekneye veya bulunduğu şirkete bu cezayı değil de kaptanın üzerine yazarak yine hukuk, hukuka sığmayan bir karar aldı.

Yasadışı tur yapmıyoruz ve bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Bizim bir bayrak ülkesi olarak Türk Bayraklı teknemizle biz bu Yunan adaları turlarına devam edeceğiz. Bundan hiçbir şekilde geri adım atmayacağız, bu bizi yılmayacak. Yani istedikleri gibi ceza yazsınlar bundan bizim çünkü biz yasal olmayan hiçbir şey yapmıyoruz. Yunanistan’dan yolcu alıp Yunanistan’da yolcu bırakmıyoruz. Biz bunu hiçbir zaman yapmadık bundan sonrada yapmayacağız ama maalesef geçen senenin piyangosunu bize vurdular. Bakalım bu sene 28 Nisan’da turlarımız yine başlıyor.  Yine buradan yolcumuzu alıp Yunan Adalarında tutumuzu yapıp yeniden Bodrum’a döneceğiz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu