GündemManşetSpor

BİOR’DA 2. GÜN YARIŞLARI

Dünyanın sayılı optimist organizasyonlarından biri olan 6. Bodrum International Optimist Regatta (BIOR) 7-11 Mart 2018 tarihleri arasında Bodrum’da yelken şöleni yaşatıyor.  Devam eden yarışların ikinci gününde hava koşullarının daha uygun olmasıyla denizin üstünde renkli görüntüler oluştu.

İtalya ve Hollanda’dan sonra dünyanın en kapsamlı ve özel üçüncü uluslararası optimist organizasyonu olmaya aday gösterilen BIOR’a bu yıl 21 ülke, 90 kulüp ile yaklaşık 500 sporcu katılım gösterdi.

08 – 15 yaş arası optimistçiler, 8 Mart’ta Bodrum’un İçmeler Mevkii’ndeki Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesi’nden startın verilmesiyle İçmeler açıklarında kurulan parkurda 12-15 knot esen rüzgarda ilk gün yarışlarını tamamladı. Sonuçlara göre ilk gün; Junior kategorisinde birinci Türkiye Milli Takım’dan Uğur Yıldırım, ikinci yine Milli Takım’dan Oğuz Önal, üçüncü de Tayland/Bangkok Yelken Takımı’ndan M.L. Weka Bhanubandh oldu. Senior kategorisinde ise Yunanistan/Nokv Yelken Takımı’ndan Iakovos – Dimitrios Dedesntentopoulos, ikinci Fenerbahçe Doğuş Yelken Kulübü’nden Cengiz Kaan Meriç, üçüncü de Türkiye Milli Takım’dan Can Ertürk oldu.

9 Mart Cuma ikinci gün yarışlarında ise optimistçiler, 10-12 knot esen rüzgarda mücadelelerini sürdürdü. İlk güne göre rüzgarın şiddetinin azalmasıyla yarışa daha da konsantre olan optimistçiler, izleyenlere de heyecan dolu anlar yaşattı.

Türkiye  Yelken Federasyonu,  Bodrum Belediyesi,  İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, B.B.Bodrumspor Yelken Şubesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Denizciler Derneği, Akustik Tourism Center ile Opti-Tur’un destek verdiği BIOR, 11 Mart’ta Trafo Bodrum’da düzenlenecek ödül töreni ile bu yıl için sona erecek.

BIOR 2018’de optimistçiler ile antrenörlerinin yanı sıra ailelerinin de aralarında yer aldığı Türkiye ve dünya çapından 1000’den fazla sporsever bulunuyor. Katılım gösteren ülkeler arasında ise Türkiye’nin yanı sıra; Slovakya, Slovenya, Malta, Libya, Yunanistan, İsveç, Sırbistan, Makedonya, Litvanya, Polonya, Letonya, Avusturya, Belçika, Rusya, Hollanda, Tayland, Hollanda, Azerbaycan, Bulgaristan ve Ukrayna yer alıyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu