EkonomiHayatManşet

BESİAD PANELİNDE KONU; “KADINLAR” OLDU

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği BESİAD’ın geleneksel olarak düzenlediği Perşembe toplantıları bu hafta, İş dünyasının her biri kendi alanında başarılı, emekçi kadınlarını bir araya getirdi.

Panelin bu hafta, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe gelmesi nedeniyle,  Bodrum’da yaptığı işlerle kendini kanıtlamış sektörlerinde başarılar kazanmış kadınların konuşmacı olarak katıldığı panel, BESİAD’ın başkan yardımcılığı görevini yürüten Neslihan Nazlıoğlu’nun yaptığı konuşmayla başladı.

Yaptığı konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün sevgililer günü, anneler günü gibi hediyeler alınan, çiçekler sunulan bir gün olmaması gerektiğine dikkat çekti. 1925 yılında acı çeken 129 kadının direnişinin bir simgesi olan bu günde bir kutlama değil, aslında onların içinde bulundukları durumlarını, verdikleri mücadeleyi iyi anlayıp, onların kadınlar için gerçekleştirdikleri direnişin ne olduğunu özümsemenin önemine değindi.

Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde bulunan Zahmetsiz Balık’ta yapılan BESİAD Perşembe Toplantılarına katılan eğitimci ve siyasetçi Nuran Yüksel, Turizmci Ayşe Özer, yatırımcı – iş kadını Elvan Bilgin, Kaptan Şükriye Er, Tarım ve Temizlik emekçisi Feriştah Koska, kendilerini tanıtarak konuşmalarını yaptılar.

BESİAD’ın ilk kadın başkanı olan turizmci Ayşe Özer yaptığı konuşmasında kadınların iş dünyasının her alanındaki başarılarına değindi. Kaptan olarak Bodrum’da aktif olarak çalışan Şükriye Er de deniz üzerinde bir kaptan olarak yaşadığı anılarını anlattığı panelde Tarım ve Temizlik emekçisi Feriştah Koska’nın anıları panele katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Tarım ve Temizlik emekçisi Feriştah Koska anlattığı bir anısında tarım işçileri arasında kadın ve erkekler arasında uygulanan ücret farklılıklarını dile getirdi. Tarım işçisi olarak çalıştıkları bir yerde erkeklere günlük 80 TL olarak ödenen günlük ücretlerin, kadınlara 40 TL gibi bir farkla ödendiğini belirtti.

Türkiye’de ve iş dünyasında kadının yeri, iş hayatında, kadın olmanın avantaj ve dezavantajları, kadınların ekonomik özgürlükleri gibi güncel konuların da ele alındığı panelde, kadınların iş hayatındaki sorunlarının çözümleri konusunda da fikir alışverişi yapıldı.

BESİAD Başkanı Emre Köroğlu’nun dernek olarak yaptıkları girişimler ve son gelişmeleri anlattığı panelin sonunda, Başkan Köroğlu, katılan tüm kadınlara kırmızı karanfil dağıttı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu