GündemManşetSiyaset

CHP’Lİ DEMİR’DEN ZEYTİNKÖY ÖNERGESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir; “Muğla’nın Menteşe ilçesi Zeytinköy Mahallesi’nden geçtiğimiz yıl orman yangını çıkmıştı. 700 hektarlık alanda etkili olan yangında Zeytinköy’de 51 evin ve 15 ahırın yandığı, çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvanın ve arı kovanlarının telef olduğu ve köy halkına ait olan zeytinlik alanların ve meyve bahçelerinin de yandığı tespit edilmişti” dedi.

Demir, önergesinde Eroğlu’na şu soruları yönetti;

Yangın nedeninin araştırılarak ranta yönelik olarak bilinçli olarak çıkarılan yangın olup olmadığının tespitini Bakanlığınızca yapılmış mıdır? Bizzat Zeytinköyü ziyaret edip ve köylüye bu doğal afettir evleriniz yeniden yapılacak sözünü vermenize rağmen neden hala beklenmektedir? Zarar gören vatandaşların yanan evlerinin ve ahırların yeniden yapılması için yetkililerin kendilerinden katkı payı istedikleri bilgisi bize gelmiştir. Bu iddia doğru mudur?

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu