GündemManşet

SİTE SAKİNLERİNDEN HAVLAYAN KÖPEĞE ÖLÜM TEHDİDİ

Mumcular mahallesinde bulunan bir sitede yaşayan dost isimli köpeğin havlamasını öne süren vatandaşlar köpeğin siteden atılmasını istedi. Köpeğe sahip çıkan site yöneticisi köpeği öldürmekle tehdit eden 1 kişi hakkında jandarmaya giderek şikâyetçi oldu.

Mumcular mahallesinde bir sitede Dost isimli köpeği ile yaşayan Volkan Taflan köpeğini öldürmekle tehdit eden 1 kişi hakkında jandarmaya giderek şikayetçi oldu. Sitenin ortak kullanım alanında yaşayan mikro çipli, kimlik kartlı köpek için site yönetimi sitenin bahçesine yaşaması için karar aldı. Sitenin ortak kullanım alanında gündüzleri kulübesinde bağlı olarak yaşayan ve akşamları hırsızlığa ve başka köpeklerin siteye girmemesi için serbest bırakılan Dost’un havlamasını gerekçe gösteren 1 kişi köpeğin siteden atılmasını istedi. Köpeğin sahibi Taflan’a köpeğin havlamaya devam ederse köpeği öldürürüz diyerek tehdit eden 1 site sakini köpeğin atılmasını istedi. 24 daireden oluşan ve sitenin maskotu haline gelen köpek için Taflan seferber oldu. Köpeğin bulunduğu kulübeyi güvenlik kamerası koyacağını söyleyen köpeğin sahibi köpeğin ölüm tehdidi aldığı için çit ile çevireceğini açıkladı. 2 gündür köpeğine bir şey olmaması için evinde köpeğe bakan Taflan bu durumu hem jandarmaya hem de BİMER şikayet etti.

Taflan Köpeğinin hukuki olarak sitede yaşamasının bir sakıncası olmadığını belirterek “ Benim evimde 5 kedi 1 köpek var, hepsi çok zararsız. Hatta dost isimli köpeğim eğitimli, mikro cipli, kimlik kartı bir köpek. Çok uysal ve siteye sahip çıkan bir köpek bazı site sakinleri köpeğin doğasında olan havlama sesinden rahatsız olduklarını söyleyerek köpeğimi siteden attırmaya çalışıyorlar. Hatta köpeğin bir daha havlaması halinde öldüreceklerini söylediler. Bende köpeğime zarar gelmesinde diye önce jandarmaya daha sonrada BİMER’e şikayet ettim. Köpeğim için şimdi sitenin içerisine güvenlik kamerası kurduruyorum. Yaşadığı bölümü çit ile çevirip önlem alacağım. Site yönetimi Dost sitenin ortak köpeğidir, kararı aldı. Hukuksal olarak hiçbir şekilde siteden atılması mümkün değil. Ama köpeğimin öldürülmesinden korkuyorum. Konuyla ilgili hayvanseverlerden ve derneklerden de destek bekliyorum. Sitede yaşayan bir gurup kendi aralarında imza toplayıp Dost isimli köpeğimi sitenin dışına çıkarılması için sürekli haziran 2017’den beri uğraşıyorlar. Evi yeni almama ve kredisini Ödememe rağmen kendi evimde sitede huzurla oturamıyorum. Ayrıca da resmi yerlerde de kaydı var köpeğimin. Ben üzerime düşeni fazlasıyla yapıyorum. Aksamları beraber geziyoruz tasmasız akıllı eğitimli bir köpek. Sırf komşulara iyi niyetimi göstermek saygı duyduğum için yalnız başıboş pek bırakmıyorum. Ama kopek bu havlayacak tabii ki ağzını bantlayamayız ki. O zaman bende site etrafında dışarıda havlayan köpekten öten horozdan mı sikayetçi olayım. Hukuki yollara başvuruyorum. TCK sahipli kopek mal statüsündedir ve bende mikro cipi bulunan DOST isimli köpeğimin sitede imza kampanyası başlatmışlar. Toplam sayı zaten yasayan 12 daire var gerisi boş. Bugün özgür biriktim yarın tekrar havlar ise bu seferde ruhunu özgür biriktiririm seklinde 2 kez telefonda tehdit eden görüşme var huzursuzum güvenliğimizin sağlanmasını kaymakamımızdan belediyemizden ivedilikle rica ediyorum” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu