EğitimGündemKültür SanatManşet

ÖĞRENCİLERDEN IB SERGİSİ

20180219_225715Bodrum’da  ve Bodrum Marmara Koleji’nde bir ilk olan, 2016-2018  IB Görsel Sanatlar Final Sergisi, Herodot Kültür Merkezi’nde büyük bir ilgi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

12.sınıf IB öğrencilerimiz Isabella İlayda İNAN ve Coşku KALE, 2 yıl boyunca IB programının içeriğine uygun olarak seçmiş oldukları “Bodrum” ve “Stereotipik Türk Kadını” temaları üzerine IB Görsel  Sanatlar öğretmenleri Merve SAVRAN rehberliğinde çalışmalarını hazırlamışlardır.

Sergide öğrencilerimiz seramik, özgün baskı teknikleri, akrilik boya çalışmaları, video sanatı, enstalasyon çalışmaları, kara kalem, filografi, toz pastel, fotoğraf ve afiş tasarım tekniklerini kullandılar. Isabella çalışmalarında Bodrum’un doğa, fiziki, mimari ve kültürel özelliklerini olumlu ve olumsuz yönden sanatsal bir dille ifade etti. Coşku ise Türk toplumunda kadının yerini, maruz kaldığı toplumsal baskıları, çocuk gelinleri, kadına şiddeti tüyleri diken diken eden bir etki bırakarak gözler önüne koyarken, son çalışmasında ziyaretçileri ayna kullanarak  kendileri ile yüzleştirdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu