ÇevreGündemManşet

MUĞLA YATIRIMLARINA DEVAM EDİLİYOR…

DCIM100MEDIADJI_0660.JPGÜlke genelinde yatırımlarına ara vermeden devam eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla’da özellikle su alanında yeni tesisler açarak vatandaşa hizmet vermeyi sürdürüyor.

Şehirlere içme suyu temin eden, zirai arazileri modern sulama tesisleri ile suya kavuşturan, insanımızı ve toprağımızı taşkın zararlarından koruyan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Muğla’ya yeni tesisler kazandırmaya devam ediyor. Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen projelerin uygulandığı Muğla’da 2017 yılında 22 adet tesis hizmete açıldı.

1 Ocak – 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Muğla’da 2 adet baraj, 3 adet sulama tesisi ile 17 adet taşkın koruma tesisini hizmete açan Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu tesisler için 141 milyon 517 bin TL tutarında harcama yaptı.

Tamamlanan baraj ve sulama tesisleri ile 19.860 dekar zirai araziyi suya kavuşturan Bakanlık, bu tesislerle ülke ekonomisine de yıllık 21 milyon 846 bin lira katkı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca inşa edilen taşkın koruma tesisleriyle Merkez Katrancı köyü, Fethiye Çayan ve Söğütdere köyleri ile toplam 17 mahalle, 7 ilçe ve 13.390 dekar zirai de taşkın zararlarının önüne geçilecek.

 “Muğla’da Büyük Yatırımlara İmza Attık”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Muğla’da büyük yatırımlara imza attıklarını kaydederek şunları söyledi:

“Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Muğla’da sadece geçtiğimiz yıl 22 adet tesisi hizmete açtık. Burada hâlihazırda devam eden projelerimiz var. Bu projelerle zirai arazilerimizi suya kavuşturmaya, vatandaşlarımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından korumaya devam edeceğiz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu