ÇevreGündemManşet

VALİ CİVELEK, ÖĞRENCİLERLE FİDAN DİKTİ

BSN05fidan (1)Muğla Valisi Esengül Civelek, Özel Muğla Teknoloji Kültür Koleji tarafından öğrencilerin ağaç sevgisini ve yeşili koruma bilincini geliştirmek amacıyla hayata geçirilen Menteşe Belediyesi ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Bu Fidanı Ben Yaşatacağım Projesi’ kapsamında okulun bulunduğu yerleşkede öğrencilerle fidan dikti.

Fidan dikim töreninde Vali Civelek’in yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hacı Koç, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Teknoloji ve Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Yücel Gürsoy, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı.

“Bu Fidanı Ben Yaşatacağım” projesi kapsamında; Öğrenci ve öğretmenlere seslenen Vali Civelek, hem sosyal, hem de kültürel faaliyet olarak öğrencilerde ağaç sevgisi, doğa sevgisi ve çevre bilinci oluşturacak bu projeyi çok önemsediğini belirterek, “Başta kolej yöneticileri olmak üzere öğretmenlerimize ve sevgili gençlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ağaç sevgisinin bir fidan dikimi ile başladığını, ağacın hayatımızda vazgeçilmez bir yeri olduğunu belirten Vali Civelek,  gelecek nesillere bırakılan doğal miras olan ağacın önemini Yalova’da bulunan Yürüyen Köşk’ün hikâyesiyle öğrencilere anlattı.

Vali Civelek; ulu çınar ağacının dalının kesilmemesi için Atatürk’ün verdiği talimatla ulu çınar ağacının yanındaki köşkün yaklaşık 5 metre kaydırılması olayının çevre bilincinin henüz oluşmadığı o dönemde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930 yılında dünyaya ağaç sevgisi, doğa sevgisi, çevre bilinci ve teknolojik bir mesaj olarak verildiğini ifade etti.

Vali Civelek’in konuşmasının ardından Teknoloji ve Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Yücel Gürsoy, Vali Civelek’e plaket takdim etti.

 

Daha sonra, Vali Civelek ve beraberindeki heyet; öğrenciler ve veliler ile birlikte fidan dikti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu