AsayişGündemManşet

GÖZETLEME KULESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

IMG_1699Türkiye ile Yunanistan arasında gerginliğe neden olan Kardak kayalıklarına 2 mil uzağında olan çatal adaya Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından termal kameralarla gözetlenecek kule inşaatı başladı. Deniz yolu ile gelen iş makinaları adaya ilk kepçeyi vurdu.

Kardak Kayalıklarına 2 mil uzaklıkta bulunan Çavuş adaya inşa edilecek gözetleme kulesi için sabah saatlerinde iş makinaları adaya ulaştı.  Deniz aracı ile getirilen iş makinaları adaya çıktı. Gümüşlük sahilinden kalkan deniz aracı yaklaşık 1 saate adaya vardı. Kepçe bu sabah saatlerinde için Gümüşlük sahiline iş makinaları yanaştı.

Kardak kayalıklarını 24 saat izleyecek olan Türk askeri için Çavuş adaya kule inşası başladı. Yaklaşık 2 yıl önce projesi tamamlanan ve geçtiğimiz günlerde ise ihalesi yapılan gözetleme kulesi için deniz araçlarıyla adaya iş makinaları taşındı. Yasadışı göçlerin geçişini, sınır ihlallerinin yapılmasını engellemek amaçlı kurulacak olan kule de bulunacak olan Kameralarla da Kardak kayalıkları da 24 saat termal kameralarla izlenebilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu