AsayişGündemManşet

KRİZİN YIL DÖNÜMÜNDE KARDAK’TA SESSİZLİK HAKİM

Kardak Kayalıkları-BodrumBundan tam 22 yıl önce yani tarihler 30 Ocak 1996’yı gösterdiğinde Yunan güvenlik güçleri tarafından Doğu Kardak Kayacığına dikilen bayrağa karşı Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları düzenledikleri başarılı bir operasyonla Batı Kardak’a Türk bayrağı dikti.

İki ülkeyi savaşın eşiğine getiren bu krizin üzerinden geçen yıllar boyunca Yunanistan’ın taciz ve tahrikleri zaman zaman üst seviyeye çıktı. Ancak özellikle Türk Sahil Güvenlik ekipleri yaptıkları yerinde müdahalelerle sınırlarımızı koruyarak Yunan botlarına göz açtırmadı.

Krizin 22. yılında yani bugün Kardak Kayalıkları çevresinde Sahil Güvenlik ekiplerimiz emniyet tedbirlerini sürdürürken havadan ise askeri bir helikopter bölge üzerinde uçarak devriye görevini ifa etti.

24 saat boyunca Kardak çevresinde sınır güvenliğini sağlayan Sahil Güvenlik Botlarına Deniz Kuvvetlerine ait hücumbotlar ve firkateynlerde zaman zaman eşlik ediyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu