EğitimGündemManşet

2018 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI

hizmetici egitimleri basladi (1)Bodrum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, önceki yıllarda olduğu gibi 2018 yılında da hizmet içi eğitimler vermeye devam ediyor.

Hazırlanan plan dahilinde ülkemizde toplumu bilinçlendirmek ve afetlere karşı daha dayanıklı bir Türkiye yaratmak için AKUT (Arama Kurtarma Derneği) Bodrum ekibi işbirliği ile belediye personeline yönelik “Yerel Yönetimlerde Afet Bilinçlendirme” semineri düzenlendi.

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu ve AKUT Bodrum Gönüllüsü Füsun Ersoy tarafından Bodrum Belediyesi personeline yönelik olarak verilen seminere yaklaşık 150 kişi katıldı. Bodrum Belediyesi ekiplerinin olası bir deprem, yangın ve sel gibi afetler öncesinde, afet anında ve sonrasında yapması gereken müdahaleler hakkında  bilgiler veren Uslu, daha önce yaşanmış ve tecrübe edilmiş afetlerden de çarpıcı örnekler sundu. Uslu’nun “Bu bir eğitim değil bir bilinçlendirme semineridir. Biz Akut Bodrum ekibi olarak yöremizdeki en önemli paydaşımız olan Bodrum Belediyesi ile olası doğal afet durumlarında nasıl koordine olabiliriz, ihtiyacı olanlara nasıl daha fazla ve hızlı yardımcı olabiliriz gibi konular üzerinde paylaşımlar ve bilinçlendirmeler yapmak için bir araya geldik.” sözleri ile başlayan seminer yaklaşık 2 saat sürdü. Seminerde özellikle yakın geçmişte yaşamış olduğumuz 22 Temmuz 2017 Bodrum depremine değinerek yaşanmış tecrübelerden söz edildi. Özellikle de tsunami konusunda detaylı bilgi paylaşımı yapıldı. Aynı zamanda bölgemizdeki olası sel felaketlerinde yapılması ve dikkate alınması gereken konular aktarıldı.

Bodrum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimler 2018 yılı eğitim planı dahilinde devam edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu