GündemManşetSiyaset

YENİ YÖNETİMİN İLK DANIŞMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

IMG_7160Bodrum Ak Parti İlçe Teşkilatı Ocak Ayı İlçe Danışma Toplantısını geniş bir katılımla gerçekleştirdi.

Akşam saatlerinde Oasis Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ile il kadın kolları başkanı Ümmühan Toksöz, Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatoş Eraslan, ilçe gençlik kolları başkanı Burak Gödekmerdan ile çok sayıda partili katıldı.

Divanın oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Daha sonra kürsüye ilçe gençlik kolları başkanlığına atanan Burak Gödekmerdan geldi. Gödekmerdan şunları söyledi:

“Bizler Ak Partili gençler olarak hiçbir zaman önümüze çıkan engellere aldırmayacak, yılmadan, yıkılmadan partimiz ve davamız için çalışacağız. Hiçbir düşünce ve güç bizleri inandığımız uğurda, partimiz ve davamız için vereceğimiz mücadelede yıldırmayacak, aksine çelikleştirecek ve birbirimize ve partimize bağlanmamıza katkı sağlayacaktır. Bizler diklenmeden dik durarak her türlü engeli aşabilecek güce sahip olduğumuzu unutmadan, kimseyi kırmadan mücadelemize devam edeceğiz. Biz sadece partimize üye olan değil, ilçemizde bulunan tüm gençlerin haklarını savunacak, hepsini kucaklamanın mücadelesini vereceğiz. Partimizin gençlere verdiği değerin bilincindeyiz ve bu uğurda Cumhurbaşkanımız ve Genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın göstermiş olduğu istikamette kararlılıkla, yorulmadan bodrumlu gençlerle yürüyeceğiz. Kalbimiz ve dualarımız sınır ötesinde operasyon yapan mehmetciklerimiz ile birlikte.”

Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen ise sözlerine Afrin Operasyonu ile başlayarak şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Afrin Operasyonu’nun 4’üncü günündeyiz. Kahramanlık destanı yazan Bugün, Afrin operasyonunun ordumuzun zaferinden hiç şüphemiz Yok. liderimizin dediği gibi kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz. Tüm dualarımızla, operasyonlara katılan, destan yazan kahramanlarımızın yanındayız. Allah Ordumuzu Muaffak Eylesin. Değerli dava arkadaşlarım, 10 Aralık ‘ta Kongremizi büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirdik. Bu süreci hepimiz yakından takip ettik. Kongre sonrası yeni dönemde; Yönetim Kurulumuzla ilk ve aynı zamanda 2018 yılında ilk ilçe Danışma Toplantısında bir aradayız. Kongre sürecinde Parti içi mücadelemiz oldu. Önceki yönetimlerde hizmeti geçen tüm dava arkadaşlarıma hizmetleri için hepimiz adına teşekkür ederim. Kongre geride kaldı Artık önümüze bakacağız. Bundan sonra hep birlikte tüm üyelerimizle tüm enerjimizi dışa dönük harcamalıyız. Önümüzde; geçmiş seçimlerden daha zorlu geçecek, 2019 yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri olduğunu unutmayalım.”

“Ak Partiyi Bodrum’da 2019 Yerel, Genel ve Cumhur Başkanlığı seçimlerine hazırlayacak çalışma programımızı açıklıyorum” diyerek sözlerini sürdüren Özmen şöyle dedi:

“Öncelikle, açık yürekle ve samimiyetle kendimize dönük bir durum tespiti yaptığımızda 3 tane sorunumuz olduğunu görüyoruz. 1- Yönetme sorunumuz var. 2- Nitelikli Teşkilat sorunumuz var. 3- Yerelde siyaset üretme ve söz söyleme sorunumuz var. gelen içi boş sözler söylemesin. Bu Hiç kimse hamaset yapmasın, kulağa hoş sorunları çözmedikçe başarının yolunu açamayız. Nedenle yeni dönemde önceliğimiz bu 3 sorunu aşmak olacaktır.”

AĞLAYAN BODRUM’U GÖRÜYORUZ

Türkiye’nin gözbebeği olan Bodrum’un Türkiye’nin misafir odası olduğunu fakat mevcut turizm çok cılız, misafir odasının çok dağınık, kirli ve küflü olduğunu söyleyen Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Özmen şunları dile getirdi:

“Turizme bakalım; Yatla-koyla-plajla yürüyen mevsimlik deniz turizmi, Cafe-bar-diskolarla yürüyen mevsimlik eğlence turizmi, Kale ve müze ile yürüyen kültür turizmi. Hepsi bu kadar. Üstelik bu kadarı da planlı ve örgütlü olmadığı için ne bir kalkınma yaratmıştır nede bir kent kültürü. Kentsel alt yapıya baktığımızda; çarpık yapılaşma, yetersiz ve natamam denize akan kanalizasyon-arıtma, felaket bir katı atık depolama, tıkanan trafik, vs. Yönetim anlayışı ile iflasın eşiğine gelmiş bir belediye. Yani, ağlayan Bodrum’u görüyoruz. İşte bu nedenle daha 2015 yılında bir hedef koyduk; Bodrum ‘u cumhuriyetimizin 100. yılına hazırlama. Bu vizyoner bakışı Mart 2015 ‘te BODTO salonunda kamuoyu ile de paylaşmıştık. Ama başka gündemlerin peşine takılınca bu çok değerli çalışmalarımız ortada kaldı. 2016-2017 yıllarını verimli kullanamadık. Şimdi ise açığı kapatmak için daha çok çalışacağımızın farkındayız. Bodrum ‘u cumhuriyetimiz in 100. yılına hazırlama Programlarımızı sınıflarsak; 1-Kentsel Altyapıyı Bitirme Programı 2-Turizmi Yıla Yayma Programı 3- Yerel Kalkınma ve Yerel istihdam Programı 4- Gençlik Programı Bu Programların her birinin altındaki 3-4 projeyi Bakanlıklardan, Akademik çevrelerden getireceğimiz uzmanlarla müzakere edeceğiz. Buna, Kent Konseyi, Ticaret Odası, Esnaf Odaları, Meslek Odalarını görüş bildirmeleri için davet edeceğiz ve teşkilatımızla paylaşacağız.”
KADEM METE; KONGREDE ADAYIM

Özmen’in konuşması sonrası İl Başkanı Kadem Mete kürsüye geldi. İlçe kongrelerinin bittiğini, 10 Şubat’ta da Başbakan Binalı Yıldırım’ın katılımıyla İl Kongresi’nin yapılacağını hatırlatan Mete şu sözlere yer verdi:

“Ben adayım. Şu ana kadar öyle. Başka bir aday da var mı bilmiyorum. Kongreler bittikten sonra önümüzde tek bir hedef var, o da 2019 yerel seçimleri. Tek bir rakip var, karşımızdaki muhalefet partileri. Bizim artık birbirimizle didişecek, dönemi geride bırakmalıyız. Muğla’daki her seçimde ikili listeler çıktı ama hamdolsun bize yakışır şekilde kongreler oldu. Kongre bittikten sonra arkadaşlar sarıldılar, öpüştüler. Ak Partililere yakışır şekilde delege gitti oyunu kullandı. Asla CHP’lilerin kongrelerinde olduğu gibi birbirine hakaret, kavga, gürültü olmadı. İnşallah il kongremizi de kazasız belasız atlattıktan sonra artık önümüze bakacağız. Türkiye’de 980 tane ilçe var, Ak Parti çoğuna sahip zaten. Asıl mesele Bodrum’u Ak Parti’ye hediye etmek değil, Ak Parti belediyeciliğini Bodrum’a hediye etmek. Hedefimizin bu olması lazım. Bu Bodrum’a yapabileceğiniz en iyi hizmet bu. Siz çalışarak Bodrum’da Ak Parti’yi iktidara getireceksiniz, gerisine karışmayacaksınız. Çünkü Ak Parti belediyeciliği ve Ak Parti’nin buraya yapmak istediği fakat yerel imkanlara takılarak yapamadığı hizmetlerin yapılmasının önünü açacaksınız.”

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

 

Haber: Hamdi Yörür

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu