GündemKültür SanatManşet

2 TON HAMSİ DAĞITILDI

bodrum-hamsi şenliğiBodrum’da 3.’sü düzenlenen Hamsi Festivalinde 2 ton hamsi dağıtıldı.  Binlerce kişinin katıldığı hamsi festivalinde kemençe sesi hiç susmadı.

Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 3.’sü gerçekleştirilen hamsi festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Olumsuz hava koşullarından dolayı Bodrum kapalı Pazar yerinde düzenlenen etkinliğe binlerce kişi katıldı.

Yerel sanatçıların sahne aldığı festivalde kemençe eşliğinde horon tepilirken Karadenizli kadınlar ise ocak başında hamsi tava yaptılar.

Metreler boyunca oluşan hamsi kuyruğunda bekleyenlere ekmek arası hamsi ikram eden Karadenizli kadınlarda zaman zaman bulundukları yerden kemençeye eşlik ettiler.

Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Yener Çelik yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bodrum’da biliyorsunuz, yüzde 73’ünün dışarıdan geldiği bir kozmopolitik bir yer olan Bodrumumuz da bugün Doğusundan Güneydoğusuna, Batısından Ege’sinden Marmarasından bütün bölgelerdeki insanlar burada hamsi festivalimize iştirak ettiler. Bol bol hamsi yiyoruz bol bol eğlence diyoruz. Bodrum kış günlerinde çok canlı bütün Türkiye’deki özellikle yerli turistlerimizi yaz kış Bodrum’a davet etmek istiyoruz.”

2 ton hamsinin ikram edildiği festivalde Bodrumlular eğlenceli bir gün geçirdiler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu