EğitimGündemManşet

BODRUM’DA İMAM HATİP KONFERANSI

konferansŞehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi, “Türkiye’de İmam Hatipli Olmak” konulu bir konferans düzenledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum Müftüsü Dr. Ali Ünal, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, okul öğretmenleri, öğrenciler, velilerin katılımıyla Konacık Mahallesi’ndeki Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın başında konuşma yapan Okul Müdürü Yusuf Özden “İmam hatip liselerinin misyon ve vizyonunun tanıtımı, bu okulların günümüzdeki önemini anlatmak, okul paydaşları ve çevrede farkındalık oluşturma amacıyla düzenlediğimiz “Türkiye’de İmam Hatipli Olmak” konulu toplantıya hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Daha sonra okulun müzik grubu ilahiler seslendirdi. Ardından kürsüye gelen 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, “Türkiye’de İmam Hatipli Olmak” konulu bir konferans verdi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantı sonrası Kent Haber’in sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, “Bugünkü toplantımızda imam hatiplerin ne kadar büyük ihtiyaç olduğunu ve Bodrum’a ne kadar yakıştığını ve bununla ne kadar barışık olduğuna dair görüşlerimi bildirdim. Arkasından bu milletin bir, beraber ve dalgalanan bayrak, bölünmeyen ülke için imam hatip ruhunun Kuran, sünnet, peygamber, vatan, bayrak, milli ve manevi değerlerle alakalı bir anlayışı geliştirdiğini, imam hatiplerde bu ruhun verildiğini, milli eğitim programında bunun yaygınlaşması gerektiğini anlattım. Bütün ülkelerde inanç ve ahlak merkezli bir eğitimin olmasını ve bu imam hatip ruhu bütün eğitim sistemine yansıdığı takdirde FETÖ gibi bir kısım örgütlerin hayat imkanı bulamayacağından söz ettim. İmam hatip ruhunu kurşun asker yetiştirmek isteyen, akılları ipotek altına almak isteyen, tarikatlerin cemaatlerin sevmediğini, çünkü imam hatiplerde peygamberin bir kul yönü olduğunu bir de peygamber yönü olduğunu, kul yönü itibariyle zaman zaman yanılabileceğini, sahabenin de bu konuyu sorduğunu ama bugünkü şartlarda hiçbir cemaat, tarikat liderine soru sorulamadığını, ne dediyse evet diyen bir kesim olduğunu anlattım. Bu gibi tarikatlar hiçbir zaman imam hatip ruhundan hoşlanmadı çünkü teslim alamadı. Cemaatler Allahın ve resulun kabul edeceği çizgide olsun. Hiç olmasın diye bir şey olmaz ama Allah’ın yerine geçip cemaat liderinin her dediğini ayet, hadis gibi gören bir anlayış olmamalı” diye konuştu.

9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım sözlerinin sonunda şu ifadelere yer verdi:

“Toplantıda son olarak bir eksiğimizden bahsettim. İmam hatip olarak bilim yönünden iyi gittiğimizi ama tiyatro, müzik, edebiyat, sinema gibi konularda imam hatip ruhunun yeterince gerçekleşmediğini, bundan sonraki imam hatip eğitimlerinde drama, tiyatro derslerinin verilmesi gerektiğini ifade ettim. Bir de bunlara ilave olarak sporun da önemli olduğunu çünkü yaptığınız işlerin adınızın duyulması açısından sporun ciddi bir reklam aracı olduğunu anlatmaya çalıştım.”

 

Haber: Hamdi Yörür

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu