AsayişGündemManşet

TV HIRSIZLARI BOĞAZİÇİ’NE DADANDI

pageMilas’ın Boğaziçi Mahallesi’nde bir siteye giren hırsızlar, 40’ın üzerindeki evden hırsızlık yaptı. Hırsızların evlerden sadece televizyon çaldığı öğrenildi.

12 kilometre yerleşim alanı ve 42 bin 500 konutun olduğu Boğaziçi Mahallesi Adabükü Mevkii’ne son günlerde hırsızlar dadandı. Yazlıkların yoğun olduğu bölgede evlerin boş olmasını fırsat bilen hırsızlar, Doktorlar Sitesi’ndeki 40’ın üzerinde eve girdi. Olayın dikkat çeken detayı ise şahısların sadece televizyonları alması olurken Jandarma ekipleri incelemelerini sürdürüyor.

Evinden televizyonu çalınan bir site sakini Kent Haber’e yaptığı açıklamada “Ne zaman girdikleri belli değil. Ayak izlerinden birkaç kişi oldukları tahmin ediliyor. Parmak izi çıkmıyor ama bol miktarda ayak izi var. Güllük ve Milas’tan gelen Jandarma ekipleri inceleme yapıyorlar. 40’ın üzerinde eve girmişler, sadece televizyonlar alınmış. Burada 400 tane ev var. Sayı daha fazla da çıkabilir” dedi.

Telefonla ulaştığımız Boğaziçi Mahalle Muhtarı İbrahim Köksal ise “Hırsızlar artık organize çalışıyorlar. Bir hafta başka yerde, bir hafta başka yerde hırsızlık yapıyorlar. Jandarma ekipleri çalışmalar yapıyor. Hırsızların bir kısmı yakalandı” dedi.

Mahallenin giriş ve çıkışlarına MOBESE talep ettiklerini de sözlerine ekleyen Köksal, “Mahallemizin iki girişi var. Belediye ve kaymakamlığa MOBESE talebimizi ilettik, henüz bir sonuç alamadık. İki girişe kameraları yerleştirirsek, caydırıcı olacak ve sorun bitecek. Mahallemize bir de karakol kurulacak, bununla ilgili çalışma devam ediyor. Bölgemizde 63 tane site kooperatifi var. 42 bin 500 konut var. 12 kilometre yerleşim alanımız, pek çok ilden büyük. Bunu kontrol altına alınabilmesi için bir an önce karakol kurulması gerekiyor. Buraya ekipler Güllük’ten geliyor fakat Güllük bize Milas’tan daha uzak. Sayın valimize durumu bildirdik. Kendileri de buna sıcak bakıyor. Yakın zamanda kurulacak. Böylece daha hızlı müdahale olabilecek, hırsızlık ve diğer suçların önüne geçilecek” diye konuştu.

 

Haber: Hamdi Yörür

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu