GündemManşetTurizm

TURİZM EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ ÇALIŞTAYI BAŞLADI

IMG_5278İçişleri Bakanlığının destekleriyle Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği(BOYD) tarafından yürütülen “Bodrum Yarımadası İşsiz Genç ve Kadınların Turizm Sektöründe İstihdam Edilebilirliklerinin Arttırılması Projesi Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı” sabah saatlerinde başladı. Çalıştayda bölgenin eğitim analiz raporunun oluşturulması, bölgede yaşanılan sorunlar, eksiklikleri görüşmek ve fikir paylaşımlarını geliştirmek hedefleniyor.

Mandarin Resort Otel’de organize edilen çalıştaya Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu’nun yanı sıra turizmciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Serdar Karcılıoğlu, ülke turizminin bir darboğazdan geçtiğine işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

“Elimizde olmayan nedenlerden dolayı oluşmuş bu durumun elbet bir gün düzeleceği inancındayız. Çünkü Dünyada turizm yapılabilirlik açısından birinci sırada olan ülkemizin turizm sektöründe layık olduğu noktaya gelmesi hepimizin isteği ve arzusudur. Ülke turizmi darboğazdan geçiyor diye odalarımıza kapanmak bize yakışmaz. Turizmimiz bugüne kadar el yordamıyla geldi. Bunların içinde en büyük eksiklik, turizm insana bağlı olduğu için eğitimsiz altyapı sorunu idi. Ne yazık ki biz bunu çözemedik. Ülkemiz layık olduğu noktaya gelinceye kadar bu çalışmaları hızlı bir şekilde yapmak ve bu sorunu ortadan kaldırmak zorundadır.

Karcılıoğlu, “Bu ülke Dünya tarihini değiştiren bir ülke. Şanlıurfa Göbeklitepe’de bulunan kalıntılar insanlık tarihini 12 bin yıl önceye götürdü. Bugüne kadar bilinen rakam 8 bin yıl idi. 4 bin yıl geri gittiğini görüyoruz. Bu bizim Anadolumuzun topraklarında oluştuğunu ortaya çıkartıyor. Dünyadaki tüm tarih kitapları değişiyor. Böyle bir özelliğe sahip olan ülke Dünya turizminde birinci sırada olması lazım. Bunu söyleyebilmemiz için de eğitilmiş iş gücüne aşırı derecede ihtiyacımız var. İşte bu çalıştayımız buna bir ışık tutmak adına organize edildi. BOYD İçişleri Bakanlığımızın verdiği görevi yerine getiriyor” ifadelerini kullandı.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesinin işsizlik olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Ülkemizde 12 milyona yakın işsiz var. Tabi iş olmayınca aile düzeni olmuyor, bir hayat standardı olmuyor. Ülkemizde çözülmesi gereken en önemli sorunlardan birisi işsizliktir. Bu çalışmanın da bu anlamda çok önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum. Bodrum turizmde kalitenin ön plana çıktığı önemli yerlerden birisidir. Bu sene her ne kadar geçen seneye göre sezonu daha iyi kapatsak da 3-5 yıl önceki rakamları özlemle bekliyoruz. İnşallah bu yıl daha iyi olacağını düşünüyoruz.”

Proje danışmanı Esra Wellington “Bodrum Yarımadası İşsiz Genç ve Kadınların Turizm Sektöründe İstihdam Edilebilirliklerinin Arttırılması Projesi”nin turizmciler arasında bir hareketlenme sağladığının altını çizerek “Bu çalıştay ile Bodrum Yarımadası’ndaki işsiz genç ve kadınların sektöre kazandırılması sağlayacak eğitim programının belirlenmesi önemlidir. Bodrum’a gelen misafirlere daha iyi hizmet kalitesini sunmak için bölgeye göç etmiş ve halen yaşamakta olan, belirgin iş gücüne katkı sağlayacak işsiz genç ve kadınların sektöre kazandırılması, gerekli eğitimlerin verilmesi, bölgedeki iş gücünün ekonomimize kazandırılmasını hedeflemekteyiz. Bu nedenle bölgenin eğitim analiz raporunun oluşturulması için toplanmış bulunmaktayız. Turizm için eğitim konusunda neleri nasıl yapabileceğimiz, bölgede yaşadığımız sorunları, eksiklikler görüşmek ve fikir paylaşımlarımızı geliştirmek için çalıştayımızı başlatıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından çalıştay programı sunumlarla devam etti.

 

Haber: Hamdi Yörür

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu