ÇevreGündemManşet

DENİZE EN ÇOK MAVİ YAKIŞIR 4. KEZ START ALDI

DCIM100GOPROG0306025.Bodrum Belediyesi’nin “Denize en çok MAVİ yakışır” sloganıyla başlattığı deniz dibi temizlik çalışmalarının 4. sezonu Yalıkavak Küdür Halk Plajı’nda başladı. Denizin dibinde çıkarılan banyo küveti ise şaşkınlık yarattı.

Küdür Halk Plajı’ndaki deniz dibi temizliğine katılan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi’nde görevli 10 dalgıç 1,5 saat süren temizlik sırasında denizden küvetten çaydanlığa, otomobil lastiğinden şişeye kadar yaklaşık 350 kg. atık çıkardı. Atıklar kıyıda ayrıştırıldıktan sonra Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne nakledildi.

Planlanan çalışma kapsamında Küdür Halk Plajı’ndan sonra Cennet Koyu, Adaboğazı, Yalıçiftlik, Güvercinlik, Gümbet, Bitez, Ortakent, Akyarlar, Turgutreis, Kadıkalesi, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Küçükbük, Gölköy, Türkbükü, Torba ve son olarak Bodrum merkez olmak üzere toplam 19 noktada çarşamba günleri deniz dibi temizliği gerçekleştirilecek.

Bodrum Belediyesi personelinden oluşan ve eğitimlerine aralıksız devam ederek brövelerini bir üst kademeye yükselten Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi’nde görevli dalgıçlar tarafından yapılacak çalışmalarla Bodrum yarımadasındaki tüm koylar, denize atılmış ya da sel suları ve fırtına gibi mevsimsel şartlar nedeniyle denizde birikmiş atıklardan temizlenecek.

Yalıkavak Küdür Halk Plajı’ndaki deniz dibi temizliği çalışmalarını inceleyen Bodrum Belediye Başkan Vekil Ali Demiröz “Deniz dibi temizliğinde dördüncü sezona girdik. Sezonun ilk ayında her zaman yaptığımız gibi bu sene de temizliklere başladık 19 güzergâhımız var. Geçen senenin aynı güzergâhlarını tekrar temizleyeceğiz. Gördüğünüz gibi vatandaşlarımızın attığı çöpleri belediyemiz temizliyor. Arkadaşlar sağ olsunlar denizin dibindeki pislikleri çıkarıyorlar. Biz buna devam edeceğiz. Bizim vatandaşlarımızdan ricamız böylesi pislikleri denize atmamaları, atanları uyarmaları. Mesela biz buraya geldiğimizde de deniz üzerinde pislik yapan bir tekne vardı. Sahil güvenlik ekiplerimiz geldi ve işlem yaptı. Biz burada deniz dibi temizliği yaparken onlarda zımpara yapıp denizin üzerini kirletiyorlardı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

2018 DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ PROGRAMI

10 Ocak          : Yalıkavak Küdür Halk Plajı

17 Ocak          : Cennet Koyu

24 Ocak          : Adaboğazı

31 Ocak          : Yalıçiftlik

07 Şubat         : Güvercinlik

14 Şubat         : Gümbet

21 Şubat         : Bitez

28 Şubat         : Ortakent

07 Mart          : Akyarlar

14 Mart          : Turgutreis

21 Mart          : Kadıkalesi

28 Mart          : Gümüşlük

04 Nisan         : Yalıkavak

11 Nisan         : Gündoğan

18 Nisan         : Küçükköy

25 Nisan         : Gölköy

02 Mayıs         : Türkbükü

09 Mayıs         : Torba

16 Mayıs         : Bodrum

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu