GündemManşetSpor

VALİLİK KUPASI SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ

IMG_9063Milas Belediyespor Satranç Kulübünün 8 sporcu ile katıldığı ve 06-07 Ocak tarihleri arası Muğla Öğretmen evi salonunda yapılan turnuva 3 farklı kategoride 141 sporcunun katılımı ile 7 tur üzerinden gerçekleştirildi.

A grubuna katılan sporcuların Muğla’nın en güçlü sporcuları olması turnuvayı zorluk derecesi olarak ilk sıraya taşıdı.  Turnuva A GRUBU: 1400’ den yüksek ELO veya UKD puanı olan sporcular, B GRUBU: 1200-1399 arası ELO veya UKD puanı olan sporcular,  C GRUBU: 1199’dan ELO veya UKD puanı daha düşük veya puanı olmayan sporcular olarak üç ayrı kategoride yapıldı.    Valilik Kupası Satranç Turnuvasında    A grubunda 18 sporcu, B grubunda 23 sporcu, C grubunda ise 100 sporcu mücadele etti. Milas Belediye Spor Kulübü turnuvaya 8 sporcu ile katıldı.

Amaçlarının Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasından önceki son ciddi hazırlık turnuvası olması ve sporcularımızın tecrübelerini, performanslarını artırmak, eksiklerini görerek hızlı bir şekilde gidermek olduğunu belirten Milas Belediyespor  Satranç Eğitmeni Ziver Aslan;” Uluslararası puanlamaya (ELO)  dahil olan bu turnuvada puanlarının çıkmasını ve dikey gelişimi hızlandırmak ise diğer bir çabamızdı. Diğer bir amacımız liglerde yer alacak takımımızın alt yapısını oluşturan sporcuların gelişimini sağlamak ve takımı oluşturmak oldu. A grubunda 1 sporcumuz, B grubunda 1 sporcumuz, C grubunda ise 6 sporcumuz mücadele etti. C grubunda 3 sporcumuz 7 maçta 5 puan alarak iyi bir performans gösterdiler”dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu