GündemManşetSağlık

ACIBADEM’DEN BASIN MENSUPLARINA ALTIN UYARILAR

IMG_4730Yeni yıl ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Acıbadem Bodrum Hastanesi tarafından ilçede görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcilerine kahvaltılı bir toplantı düzenlendi.

Acıbadem Bodrum Hastane Direktörü Arzu Karataş ve Acıbadem Genel Müdür Yardımcısı Rasim Topuz’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, basın mensuplarının kalp rahatsızlıkları açısından riskli bir grupta olduklarına dikkat çekildi.

Arzu Karataş, uzmanlardan alınan bilgilere göre medya çalışanlarının ilerleyen yıllarda en çok karşılaşacağı sağlık problemleri arasında kalp rahatsızlıklarının geldiğine işaret ederek “Tabi ki inanılmaz bir stres altındasınız. Bağımlılıklar yüksek orandaymış. Gerilimden etkilenme oranı yüksek. Kolestrol dengesini kaybetmek. Bu da kalp hastalıklarını getiriyor. Kalbin gücünü zayıflatıyor. Akut ve kronik kalp –damar hastalıkları konusunda medya çalışanları yüksek risk grupları arasında yer alıyor. Kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarının yüksek olması da ikinci sırada yer alıyor. Ofiste, sahada postür bozukluğuna bağlı problemler yaşamak zorunda kalıyoruz. Üçüncü sırada göz rahatsızlıkları yaygın bir şekilde karşımıza çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Toplantıda hazır bulunan Fizik Tedavi Uzmanı Dr. İnci Şenses ise stresin en fazla kalbi daha sonra kas ve iskelet sistemini etkilediğinin altını çizerek şunları söyledi:

“Sahada olsun, ofiste olsun çalışan insanın en önemli sorunu stres. Bu stresten en çok etkilenen kalp, daha sonra kas ve iskelet sistemimiz. Bunun nedeni kas ve iskelet sistemindeki inciklerin hepsi stresle salgılanan hormonlara duyarlı. Bunun dışında biz hep ön tarafta hareket ediyoruz. Konuşurken ön, yemek yerken ön, çalışırken ön, bilgisayar ön. Böylece sırtımız hiçbir işe yaramıyor. Halbuki sırtımızda inanılmaz kaslar var. Burada en önemli şey; sırtımızın farkında olmak. Gövdeyi taşıyan sırt. En önemli şeylerden biri oturmayı bilmek, ayakta durmayı bilmek, kasın gövdeyi taşıdığını bilmek.”

Dr. İnci Şenses daha sonra kas ve iskelet sistemini rahatlatan basit egzersizleri uygulamalı olarak basın mensuplarına anlattı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu