GündemManşetTurizm

TÜRK MÜRETTEBATI LİNÇ ETMEK İSTEDİLER…

pageBodrum’da Tekne turizmi yapan bir firmanın sahibi olan Aykut Uzunşimşek ve beraberindekiler bugün sabah saatlerinden bir araya gelerek Kalimnos Adasında tutulan ve içindeki personeline linç girişiminin yapıldığı olayla ilgili tepkilerini dile getirdiler.

Tepecik Meydanından toplanan yaklaşık 20 kadar tekne turizmcisi yaklaşık 3 aydır Yunan makamlarınca bağlı tutulan “Halis Temel” isimli tekne ve 4 kişilik mürettebatının kaldığı zor durumdan bir an önce kurtarılmasını istediler.

Gelinen süreçle ilgili açıklamada bulunan Uzunşimşek şunları söyledi:

“20 Eylül 2017 tarihinde tur teknelerimizden biri Yunanistan’ın Astapelya adasında alıkonulmuştur. Yıllardır aynı rota üzerinde aynı tekne ile yapılan bu tur tüm prosedürler yerinde olmasına rağmen yasal olmayan bir gerekçe ile bağlanmıştır. Tarafımızdan yasal işlemler başlatılmıştır. Türk ve Yunan Avukatlarımız da konuyla ilgili süreci takip etmektedirler. Bu süreçte tekne personelimizle birlikte Yunanistan’ın Kalaminos Adasına getirilmiştir. 3 ayı geçen bu süreçte gelinen son durum ise; dün (25.12.2017)  ada halkından 50 kişilik bir gurup tekneye gelerek, ırkçı söylemlerle tekneye çıkmak personeli linç etmek istemiştir. Yunan polisi duruma müdahale etmiş ancak personelimiz ekmek almak için dahi tekneden çıkamamaktadır. Esnaf tezgahtaki ürünü bile satmıyor. Bu son durum konsolosluğa bildirilmiş olup gerekli işlemler beklenmektedir. Ancak bu durumu Türk kamuoyunun bilmesi, gerek Türk turizm açısından gerekse mağduriyetimizi çözmemiz açısından önem taşımaktadır.”

Tekneden dışarıya çıkmaya korkan personele acilen yardım edilmesini isteyen Uzunşimşek’e sektörün diğer temsilcileri de destek verdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu