GündemManşetSiyaset

KILIÇDAROĞLU’NDAN GÜRÜN’E DESTEK…

Kılıçdaroğlu Muğla'da Büyükşehir'in Açılışlarını Gerçekleştirdi (4)CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Muğla Büyükşehir Belediyesi toplu açılış töreni, Muhtarlar Toplantısı ve ulaşım çalıştayı için Muğla’ya geldi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 782 Milyon TL yatırım ve 426 Milyon TL projelerinin açılış ve temel atmalarını gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü yanına alarak her türlü baskı ve zorluğa rağmen Muğla’ya başarı ile hizmet veren başkanına destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye genelinden Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin katılımı ile gerçekleştirilen ve ulaşımda vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermek için projelerin ortaya konduğu ulaşım çalıştayı, Muhtarlar Toplantısı ve toplu açılış, temel atma töreni CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi. Çalıştaya, toplu açılış ve temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ÖzleM Çerçioğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, il, ilçe belediye başkanları, il, ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulaşım Çalıştayı İle Yenilikçi Fikirler

Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin bir araya geldiği Muğla Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğü ve ev sahipliğinde gerçekleştirilen ulaşım çalıştayında konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun; “Bizim belediyelerimiz her türlü konuda titizlikle çalışıyor ve görevlerini başarı ile yerine getiriyorlar. Onların sonuna kadar arkasında ve yanındayız. Çeşitli belediyelerimizin koordinasyonunda çalışma grupları oluşturduk. Ulaşımdan akıllı kentlere, sosyal politikalardan kırsal kalkınmaya, kentsel gelişimden çevre sorunlarına kadar birçok konuda belediyelerimiz bir araya geliyor, ortaklaşıyor. Gelecekteki belediyecilik uygularımıza ışık tutacak proje ve uygulama kitapçıkları üretiyorlar. “Sosyal Demokrat Belediyelerde Ulaşım Politikaları” kitapçığı bu çalıştayın bir ürünüdür. CHP’li belediyeler olarak ulaşıma planlı yaklaşmakta, özel araç sahipliğini değil toplu taşımacılık çözümlerini öne çıkarmaktadır. Kooperatifçiliği özendirmektedir. Yayalara ve bisiklet yollarına öncelik vermektedir. Teknoloji ve akıllı çözümleri benimsemektedir. Dejavantajlı gruplara yönelik pozitif ayırımcılığı benimsemektedir.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ulaşım gibi hizmetlerden vatandaşların eşit şekilde yararlanması gerektiğini, CHP’li belediyelerin bu çalıştayla yaptıkları başarılı hizmetleri geliştirme imkanı bulacaklarını söyledi ve belediyelerin yaptıkları hizmetlerden vatandaşların, bu sektörden ekmek yiyen şoför esnafının memnun olması gerektiğini belirtti.

Ulaşım Çalıştayı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çiçek takdim eden Ege’nin en büyük kooperatifi Yatağan Kooperatifi Başkanı Tugay Yaka Muğla’da ulaşımda dönüşümden vatandaşın, şoför esnafının memnun olduğunu söyledi.

Muğlalı Muhtarlar Kılıçdaroğlu ile Bir Araya Geldi 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılımı ile gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Büyükşehir yasası ile Muğla’da 396 köyün mahalle statüsün geçtiğini, muhtarların eskisi gibi mühür, imza, adam çalıştırma gibi yetkilerinin olmadığını söyledi ve Muğla’da muhtarlara köy muhtarım demeye devam ederek muhtarlar birlikte vatandaşlara hizmet verdiklerini belirtti. 2014 yılında değişen yasadan kaynaklanan sıkıntılarını, yetkilerinin elinden alınmasını dile getiren muhtarlar, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin parti, siyasi ayrım gözetmeden Muğla’ya hizmet verdiğini söylediler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu değişen Büyükşehir yasasının bir gecede oldu bitti ile meclisten geçirildiğini, Halk partisi olarak buna itiraz ettiklerini söyledi. Ankara’nın Çankaya Mahallesi’ndeki bir vatandaş ne ödüyorsa kırsalda yaşayan bir vatandaşın da aynısını ödemesinin yanlış olduğunu, yasanın mutlaka revize edilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu Muğlalı muhtarları tek tek dinleyerek notlar aldı. Muhtarlar Toplantısı sonunda Kılıçdaroğlu’na Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı ve Kızılağaç Muhtarı Orhan Akcan tarafından sarı yağlık, yörük tesbihi, kasket, yörük torbası ve körüklü yörük çizmesi hediye edildi.

782 Milyon TL Yatırımın açılışı 426 Milyon TL Proje’nin temeli Atıldı 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 782 Milyon TL yatırımının açılışı, 2018’de yapacağı 426 Milyon TL projenin temeli atıldı. Açılış ve temel atma töreninde vatandaşların “Muğla seninle gurur duyuyor” tezahüratları ile kürsüye gelen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün vatandaşlardan aldığı güç ve Muğla gibi bir şehre hizmet etmenin verdiği gurur ile Muğla’da hizmetlerini bir bir gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Gürün; “Bu güzel günümüze, bağ bozumu günümüze hepiniz hoş geldiniz. Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte kuruluşumuzu ve hayatın doğal akışında rutin işlerin aksamadan işlemesini sağladık. Muğlamızı 6 bölgeye ayırdık ve 27 ayrı alt birimle Muğla’da ulaşılmadık köy, belde bırakmadık. Muğlamıza bugüne kadar 782 Milyon TL yatırım yaptık. 228 Milyon TL’de Büyükşehir olunca ilçe belediyelerimizden devrolan borçları ödedik. 2018 yılında da Muğlamıza 426 Milyon TL yatırım yapacağız. Bu Muğla’nın bugüne kadar aldığı en büyük yatırım. Muğla’da 360 Milyon yatırımla 2210 km yol çalışması, 45 Milyon yatırımla Dalaman, Ortaca, Datça, Milas, Akyaka, Menteşe, Fethiye Ölüdeniz, Yatağan Bozüyük ilçe girişleri ve meydan düzenlemelerini yaptık. 17.5 Milyon yatırımla MUSKİ hizmet binası, Büyükşehir Ek Hizmet, Makine İkmal hizmet binamızın yapımını gerçekleştirdik. Muğla genelinde otogarlarımızı yenilemeye 11 Milyon yatırımla Menteşe ilçemizde başladık. Bugüne kadar içme suyu, alt yapıya 219 Milyon TL Yatırım yaptık. MUSKİ ilr 32 susuz köy ve mevkiyi içme suyuna kavuşturduk. 759 bin 943 metre İçme suyu hattı, 190 Bin 146 metre kanalizasyon hattı yapımı gerçekleştirdik. Muğlamızın incisi Fethiye Ölüdeniz’e 21.5 Milyon yatırımla Atıksu Arıtma Tesisi yapıyoruz. Katı Atık Düzenli depolama tesisleri, hafriyat alanları, kıyılardan 6 tekne ile atık alımları hizmetlerini yapıyoruz. Alım Garantili Çiçek üretimi, fidan, yem bitkisi dağıtımı, sulama kanalları, yerel tohum merkezi, tarım laboratuvarı, mera projemizle kırsal kalkınma için üreten köylümüzün, Evde bakım hizmetleri, kısa mola, engelsiz plaj, halk kart ile Muğla’mızda vatandaşlarımızın yanındayız. Daha birçok hizmeti sizlerden aldığımız güç ve Muğla gibi bir şehire hizmet etmenin gururu ile gerçekleştiriyoruz.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu; “Başkan Gürün bundan sonra da sizlere en güzel hizmeti vermek için çaba harcayarak emek vermeye devam edecek.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Muğla Büyükşehir Belediyesi toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada CHP’li belediyelerin baskı altında olduğunu vurguladı. CHP’li belediyelerin toplumun her kesimine yardım götürdüğüne işaret eden Kılıçdaroğlu, halka hitaben yaptığı konuşmanın sonunda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü yanına alarak kendisine destek vermeye devam edeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu; “Tabi şunu da söyleyeyim. Başkanımız size hizmet ediyor. Her türlü baskıya, her türlü zorluğu koşula rağmen hizmet etmeye çalışıyor. Her kuruşun da hesabını veriyor bu da onun namus borcudur. Zor koşullarda görev yaptığını iyi biliyorum ama o bundan sonra da sizlere en güzel hizmeti vermek için çaba harcayarak emek verecektir. Biz bütün belediye Başkanlarımıza güveniyoruz. O zat dedi ki, ’Ben Belediye Başkanlarımı görevden aldım, sıra sende Kılıçdaroğlu’. Ben de dedim ki ‘Bizim belediye başkanlarımız çalışıyor, gidip hepsini tek tek kutlayacağım. Yaşa, bravo çok iyi işler yapıyorsun ve her kuruşunda hesabını veriyorsun’ dedim ve diyeceğim de” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu