GündemKültür SanatManşet

“HALIKARNASSOS” KAZILARININ 50 YILLIK HİKAYESİ

artemis poster
artemis poster

Bodrum’da Türk-Danimarka Arkeoloji Ortak Çalışmasının 50. Yılı.

Bodrum “Akademia Vakfı”nın bünyesinde bulunan “Herodotos Tarih Araştırmaları Merkezi”nin, 2017 – 18 yılında düzenleyeceği konferanslar dizisinin ikincisi Bodrum Belediyesinin de katkıları ile, 16 Aralık 2017 tarihinde, saat 14 00’de Bodrum Herodot Kültür Merkezinde gerçekleşiyor.

Konferans için Bodrum Akademia Vakfı’nın davetlisi olarak Danimarka’dan gelecek olan Prof. Poul Pedersen, Danimarka Üniversitesi Klasik Arkeoloji bölümünde uzun yıllar çalıştı. 1970 yılından beri kesintisiz olarak Bodrum’da arkeolojik çalışma ve araştırmalarda bulundu. 1970-1977 yılları arasında Maussollion kazısına,  başkan Prof. Kristian Jepesen’in yanında asistanı olarak katıldı. 1977 – 1989 yılları arasında Bodrum ile ilgili projelerde bağımsız görev aldı. 1989 – 2015 yılları arasında Danimarka arkeoloji ve kazı ekibinin 16 yıl başkanlığını yaptı. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinin gözetiminde ve koordinesinde Bodrum’da değişik arkeolojik alanlardaki faaliyetleri ve saha çalışmalarını yönetti. Yıllardır yayınlanan ”Halicarnassian Studies” yıllığının genel editörlüğü yanında antik Halikarnas, İonya Rönesansı ve Halikarnas klasik dönem mimarisi konularında birçok makaleyi kaleme aldı.

2017 yılından itibaren “Akademia Vakfı”nın yürüttüğü “Mozole Projesi”nde bilim heyetinde yer almaya başladı. Son 50 yılını bu konuya adamış dünyaca ünlü bir bilim adamının ağzından Bodrum ( Halikarnassos ) tarihini, simultane tercüme ile Türkçe dinlemek, Bodrumlular için bir ilk olacaktır.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu