ÇevreGündemManşet

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Bodrum Belediyesi, 2017 yılı Aralık Ayı Olağan Meclis ToplantısBodrum Belediyesi, 2017 yılı Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısında 8 gündem maddesi görüşüldü.

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıyı siyasi parti temsilcilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi izledi.

Turgutreis, Bahçelievler, Akyarlar Karabağ, Akçaalan, Peksimet, İslamhaneleri, Dereköy, Müskebi, Yahşi, Gürece, Yaka, Bitez, Konacık ve Çırkan Mahalleleri Revizyon ve İlave İmar Planının görüşüldüğü 1 ve 2’inci madde bağımsız üyelerin ret oyuna karşın CHP’li meclis üyelerinin Evet oylarıyla kabul edilerek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına değerlendirilmek üzere gönderildi.

Toplantının 3’üncü gündem maddesi olanTurgutreis Mahallesi, Yalı Mevkii, Yat Limanı ve Feribot Yanaşma Yeri Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi ile 5’inci gündem maddesi olan Bodrum Belediyesi 2018 Yılı Vergi ve Harçlar ile Ücret Tarifesinde yer alan “İmar Müdürlüğü Ücret Tarifesi” bölümünde düzeltme ve ekleme yapılması oybirliği ile kabul edilirken 4’üncü gündem maddesi Yokuşbaşı Mahallesi, Boynuzçukuru Mevkii, 501 ada, 34 parselin batı cephesindeki alanda, Trafo Alanı Amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi ise oybirliği ile imar komisyonuna havale edildi.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü bütçesinden, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bütçesine ödenek aktarımı yapılmasını içeren 6’ıncı gündem maddesinin görüşüldüğü sırada söz alan bağımsız meclis üyesi Hülya Aşkın, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile ilgili şunları söyledi:

“Nasıl bir müdürlüktür ki, para artıyor. Diğer müdürlükler park bahçelerden para istiyor. Bana göre Bodrum Belediyesi’nin en zayıf olduğu bölge park bahçe. Düzenleme peyzaj bölümünde son derece zayıf olduğumuz görüyorum. Bir projeniz mi yok, civar belediyeler hiç mi bakılmıyor, araştırılmıyor? Ben anladığım şekilde Bodrum’da ne bir park bahçe görüyorum, ne bir düzenleme görüyorum ne bir temizlik görüyorum, be bir kavşak düzenlemesi görüyorum. Milas’ın kavşağı bile bizden çok daha düzgün. Park bahçe dediğiniz konular bana göre çalı çöp. İnanılır gibi değil. Geçenlerde Gümbet Kavşağı’nın fotoğrafını çektim. Bir tane lale, bir tane menekşe dikilecek, 15 tane eleman bir tane menekşeye bakıyor. 6 ve 7’inci maddede diğer bütçelere para yetmediği için park bahçelerden para ayrılacak. Lütfen bu bütçeyi hakkıyla kullanın. Bodrum’u 21’inci yüzyılda çiçeğiyle, böceğiyle, peyzajıyla bir turizm kenti haline getirin.”

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ise “Bu aktarım bizim de hoş karşıladığımız şeyler değil ama biz bazı çalışmaları yaparken ihaleye çıkıyoruz. İhaleye de en düşük fiyatla çıkarız. Kalan miktarı da diğer müdürlüklerimize aktarırız. Bunlar ihalelerden kalan bakiyelerdir. Biz 3 yıl içinde 66 tane park ve spor alanı yapmışız. Hülya hanıma beldeleri gezmesini temenni ederiz. Eksiklerimiz vardır kabul ediyoruz ama hiçbir şey yapılmıyor denmesini kabul edemeyiz” diye konuştu.

6’ıncı madde ile Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü bütçesinden, Zabıta Müdürlüğü bütçesine ödenek aktarımı yapılmasının görüşüldüğü 7’inci madde bağımsız üyelerin ret oyuna karşın CHP’li meclis üyelerinin Evet oylarıyla kabul edildi.

Toplantının 8’inci ve son gündem maddesi olan Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi’nin “Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu” kurulmasına ilişkin talep ise oybirliği ile kabul edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu