ÇevreGündemManşet

YENİ GÖNÜLLÜLER ULAŞMAK İÇİN STANT AÇTILAR

dünya gönüllüler günü-bodrumDeniz Temiz Derneği/TURMEPA, Bodrum Şubesi, ‘Dünya Gönüllüler Günü’nü kutlamak ve yeni gönüllü adaylarına ulaşmak için İskele Meydanı’nda stant açtı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1985 yılında ilan ettiği ‘5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’ Bodrum’da da kutlanıyor. Bodrum İskele Meydanı’nda TURMEPA Bodrum Şubesince kurulan stantta vatandaşlara gönüllülük ilkesi ile ilgili bilgiler verildi. Vatandaşlar, Birleşmiş Milletler’in belirlediği 17 sürdürülebilir kalkınma hedefinden ilgi duyduğu faaliyetleri yürüten sivil toplum kuruluşlarına yönlendirildi. Böylece gönüllülük esasına göre çalışma yürüten kuruluşlara yeni gönüllüler kazandırıldı.

Konu ile ilgili Kent Haber’e konuşan Deniz Temiz Derneği TURMEPA Bodrum Şubesi Genel Sekreteri Ethem Güzelgün şunları söyledi:

“Birleşmiş Milletler’e üye ülkeler, sivil toplum kuruluşlarında gönüllü çalışmalarını çoğaltmak amacıyla 1985 yılında 5 Aralık Günü’nün ‘Dünya Gönüllüler Günü’ olarak kabul ettiler. Dünya Gönüllüler komistesi’nin bir üyesi olan TURMEPA, Türkiye’de bu günü organize ediyor. Bodrum şubesi olarak bizler de HABİTAT, Türkiye Gönüllüler Vakfı, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve TEMA ile birlikte bu günü kutlamak için stantımızı açtık. Bu günün anlamını sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda gönüllülerin topluma daha fazla katkı sağlama faaliyeti olarak algılıyoruz.”

Ethem Güzelgün, “Standımıza gelen gönüllülerimize gönüllülük kavramının ne olduğunu anlatıp, Birleşmiş Milletler’in 17 sürdürülebilir kalkınma hedefinden hangisine ilgi duyuyorsa, o faaliyetleri yürüten sivil toplum kuruluşlarına yönlendiriyoruz” dedi.

Haber:Hamdi Yörür

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu