GündemHayatManşet

MUĞLA’DA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Dünya Engelliler GünüMuğla Valisi Esengül Civelek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellilere yönelik düzenlenen programa katıldı.

Menteşe Öğretmenevinde düzenlenen programa Vali Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hacı Koç, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Vali Yardımcısı Kamil Köten, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, engelliler ve aileleri katıldı.

Engelli bireylerimizin Muğla Zeybeği gösterisi ile başlayan program, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu konuşmaları ile devam etti.

Programda konuşan Vali Civelek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, engelli bireylere ve ailelerine sağlık ve mutluluk diledi.

Engelli bireylerin son 15 yıldır toplumsal yaşamın her alanında yer aldığını belirten Vali Civelek “Son 15 yıldır engelli bireylerimizin diğer bireylerle birlikte eşit hak ve fırsatlar kapsamında toplumsal yaşamın her alanına etkin katılımı, sağlık, eğitim, spor, sanat, sosyal hizmetler gibi alanlara erişimleri, istihdam edilebilirlikleri, engelli bireylerimizin yaşam standartlarının iyileştirilmesi, yaşam memnuniyetlerinin arttırılması engelli bireylerimizle birlikte ailelerinin de geleceğe yönelik güven duymaları konusunda çok önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Bizlere düşen görev ve sorumluluk, söz konusu düzenlemeleri hep birlikte yaşama geçirmek, uygulamaya yansıtmaktır” dedi.

Engelliliğin sadece engellilerimize ve ailelerine ilişkin bir konu olmadığını, toplumun tüm kesimini ilgilendirdiğinin altını çizen Vali Civelek, “Zihinlerimizdeki engelleri kaldıralım. Yeter ki biz engel olmayalım. Fırsat ve imkân sunulduğu takdirde engelli bireylerimizin gerek ulusal gerekse uluslararası alanda çok büyük başarılarına şahitlik ediyoruz. Gurur duyuyoruz. Engellilik konusunda çok kıymetli bulduğum çalışmaları gerçekleştiren sivil toplum kuruluşlarına şahsım ve ilim adına teşekkür ediyor. Organizasyonun düzenlenmesinde tüm taraflara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Muğla Engelliler Derneği tarafından alınan akülü sandalye Muğla Valisi Esengül Civelek tarafından Sevgi Şahin’e hediye edildi.

Vali Civelek tarafından engellilere günün adına hazırlanan hediyelerin takdimi ile devam eden program; şiir dinletisi, dans gösterisi ve engellilerin gönüllerince eğlendiği eğlence şöleni ile sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu