ÇevreGündemManşet

FIRTINADA ARIZA YAPINCA BÜYÜK TEHLİKE ATLATTILAR

Bodrum-fırtınaBodrum’da gece saatlerinde bu yana etkili olan fırtınada arızalanan bir tekneyi ve mürettebatını Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.

Gün içinde hızı saatte 65 km.ye kadar ulaşan fırtına nedeniyle bugün yapılması planlanan Tırhandil Cup yelkenli tekne yarışları iptal edildi.

Yarış Kurulu Başkanı Ayberk Olcay, yarışmacılara verdiği brifingde, “Rüzgar tahminleri ve ölçümleri 25 knatların üzerinde kayıt altına alınmış durumda şuanda dolayısıyla yarış kurulu olarak bugün için biliyorsunuz 15.30’a kadar bekleme süremiz var, sizlerin kesinlikle denize çıkmasını istemiyoruz.” dedi.

DENİZDE ZOR ANLAR…

Sabah saatlerinde Akyarlar Mahallesinden yarışlara katılmak için Bodrum’a gelen 14 metre uzunluğundaki Last Maximus isimli tekne Karaada açıklarında arızalandı. İçinde 8 kişinin bulunduğu yelkenli tekne motor arızası verince teknedekiler Sahil Güvenlik ekiplerinden yardım istedi.

Dalgalarla sürüklenen ve batma tehlikesiyle burun buruna gelen teknenin imdadına Sahil güvenlik botu yetişti. Yardıma giden Sahil güvenlik personelinin talimatları doğrultusunda yelken açarak Bodrum Limanına getirilen yarış teknesindekiler güvenle karaya çıkarıldılar.

Tekne Kaptanı Mustafa Ataman yaşadıkları korku dolu anları şöyle anlattı:

“Açıkta ilk başta motorumuz arıza yaptı, motorla seyir ediyorduk. Yarışa katılmak için Bodrum Limanına seyir halindeydik. Karaada açıklarında 30’un üstünde rüzgarın ve 2 metre 2,5 metrelik dalgalarla bir anda havanın içinde kaldık. Sonra Marinanın ve Sahil Güvenliğin desteği ile buraya ulaştık. Ciddi bir tehlikeydi, denizin hiçbir zaman şakası yok. Ciddiye alınması gerekiyor.”

Keşişlemeden esen ve Pazar günü akşam saatlerine kadar süreceği tahmin edilen fırtına nedeniyle denizciler ve kıyı şeridindeki işletmeler uyarıldı.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu