GündemKültür SanatManşet

MOĞOLLAR 50. YILINA “MARMARİS”TE GİRECEK

moğollar-marmarisAnadolu Rock müziğinin öncü grubu, “50” demek için gün sayıyor.

Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanatevi’nde çok özel bir konsere hazırlanan Moğollar, 2018’de 50 yılı geride bırakmış olacak. Efsanevi grubun grup üyeleri çok değerli sanatçılardan oluşuyor. “Selvi Boylum Al Yazmalım”, “Devlerin Aşkı” gibi film müzikleriyle gönüllere taht kuran Cahit Berkay,

50 yıldır müziğin içinde olan ve ismi Moğollar’la özdeşleşen bir başka isim Taner Öngür, grubun bestecisi-klavyecisi ve aranjörü Serhat Ersöz, babası Cem Karaca’nın eseri “Tamirci Çırağı”nı yeniden yorumlayarak dikkatleri üzerine çeken Emrah Karaca ile grubun davulcusu ve en genç üyesi Kemal Küçükbakkal’dan oluşan grup 25 Kasım Cumartesi akşamı 9’da müzikseverlerle bir araya gelecek.

Kuruluş yıllarında Cem Karaca’nın da içinde yer aldığı Moğollar bir dönem bir başka dev isim Barış Manço’yla da müzik yapmıştı. Selda Bağcan, Ersen ve Ali Rıza Binboğa gibi Anadolu müziğine damga vuran isimlerin dönem dönem çalıştığı grubun çok sayıda unutulmaz eseri bulunuyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu