EğitimGündemHayatManşet

BODRUM’UN KARDEŞ MİSAFİRLERİ…

IMG_4270“Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Bingöl Mehmet Akif İnan Ortaokulu ile Bodrum Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında kardeş okul protokolü imzalandı.

İçişleri Bakanlığınca yürütülen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Bingöl Mehmet Akif İnan Ortaokulunda eğitim gören yaklaşık 100’ü aşkın öğrenci Bodrum’a geldi. Akşam saatlerinde Milas–Bodrum Havalananına inen öğrencileri, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin karşıladı.

Bodrum gezisi yapan öğrenciler, ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Öğle saatlerinde ise Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde kardeş okul protokolü imzalandı. İmza törenine Muğla Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Muğla Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, her iki okulun öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Protokol öncesi iki okul öğrenci ve öğretmenleri halay çekerken ortaya renkli görüntüler çıktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise ülke olarak ve millet olarak zor bir dönemden geçtiğimize işaret ederek “Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” dedi. Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Dolayısıyla bu kardeşlik projesinin uygulanmasına vesile olan başta sayın Cumhurbaşkanımız ve muhterem eşleri ve sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı saygılarımı sunuyorum. Bodrum’daki projede görev alan arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Umuyorum ki Bingöl’den gelen bu değerli kardeşlerimizi geleneksel Türk misafirperverliği içerisinde en iyi şekilde ağırlayacağız. Çünkü biz Doğu’da çalıştık, bu kardeşlerimizi çok iyi biliriz. Oradaki insanlarımız gerçekten çok misafirperverdir. Biz de onlardan geri kalmayacak şekilde bu kardeşlerimizi ağırlayabilmeyi umuyor ve diliyoruz.”

Program Karya Çiçekleri’nin Bodrum ve Milas yöresi halk oyunları gösterileri ve protokolün imzalanması ile devam etti. Hep birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından misafir öğrenciler Bodrum’u gezmeye devam etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu