GündemManşet

SİNAN MEYDAN MİLASLILARLA BULUŞTU

Tarihçi-Yazar Sinan MeydanTarihçi-Yazar Sinan Meydan Milas’ta söyleşiye katıldı.

10 Kasım ve Atatürk konulu söyleşi için Milas’a gelen Sinan Meydan söyleşi öncesi Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret etti.Meydan’ı Milasta ağırlamaktan memnun olduklarını belirten Başkan Tokat, Sinan Meydan ile  ülke geneline dair  kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Milas Belediyesi çok amaçlı salonunda 8 Kasım Çarşamba günü    Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79’uncu yılı dönümü nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “10 Kasım ve Atatürk” konulu söyleşide Milas halkıyla bir araya gelen Sinan Meydan ;Atatürk ve kurduğu Cumhuriyetin Türkiye’ye kazandırdıkları hakkında yaptığı  araştırmalarını paylaştı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Zağlı ,Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanı Suat Özcan , Belediye Başkan yardımcıları Zeynep Mat,Faik Karagöz,Belediye meclis üyeleri,mahalle Muhtarları ve beş yüz kişinin katılım gösterdiği  Söyleşi öncesi kısa bir konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ; “Sinan Meydan gibi değerli bir tarihçi ve yazar’ı Milasta ağırlamaktan son derece mutluyuz. Öncelikle bu organizasyonu gerçekleştiren Muğla Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımız Dr. Osman Gürün’e teşekkür ediyorum” dedi .  Başkan Tokat ayrıca  Önümüzdeki günlerde  Sinan Meydan’ın katılımıyla bir imza günü düzenleyeceklerini de belirtti.

Başkan Tokat’ın ardında  kürsüye gelen Meydan ;Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş aşamasında ve devamında izlenen tarım politikalarından sanayi politikasına, eğitim politikalarından kalkınma hamlelerine kadar bir çok konuda Türkiye’nin kalkınması ve çağdaşlaşması anlamında Ulu Önder Atatürk’ün ortaya koyduğu ilkeleri detaylı şekilde anlattı.

Sinan Meydan bu açıklamalar çerçevesinde yokluklar içerisindeki Türkiye’nin bu hamleleri gerçekleştirirken dışa bağlılığı seçmediği,tamamen kendi öz kaynaklarını kullandığını, bu konuda başarılı olduğunu ve izlenen devlet politikasının temelde  bu eksene oturtulduğunu söyledi.

Günümüzde de ,Türkiye Cumcuhuriyeti’nin kuruluş aşamasındaki politika ve çabaların örnek alınması gerektiğini belirten Meydan ; Şu an ülkemizin içinde bulunduğu durumun  her zamankinden daha çok millet olarak birlik ve beraberlik olmamızı gerektiren bir durum olduğunu dile getirdi.

Meydan son olarak ; Bunu  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sadece anmakla değil onu iyi anlamakla başarabileceğimizi belirterek söyleşisini tamamladı.

Söyleşi sonu Sinan Meydan’a teşekkür plaketi takdim eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Sinan Meydan’ın yazdığı ve Utku Erişik tarafından sahneye konulan K Harfi Yeterlidir adlı tiyatro oyununun en fazla Milas’ta sahnelendiğini belirtti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu