ÇevreGündemManşetSiyaset

MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK’TEN ÇÖPLÜK SORUNU AÇIKLAMASI

IMG_5411Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum Katı Atık Bertaraf tesisi için Muğla Büyükşehir Belediyesine tahsis edilecek yerler hakkında basına açıklamalar yaptı.

Ak Parti Bodrum İlçe Binasında yapılan açıklamaya Nihat Öztürk’ün yanı sıra, İlçe Başkanlığı görevine atanan Mehmet Akbaba ve partililer katıldı.

Toplantının başında kısa bir açıklama yapan İlçe Başkanı Mehmet Akbaba, “Bodrum’un çöplük sorununun çözümü yine Ak Parti’ye nasip olacak. Bizim işimiz Bodrum’a hizmet getirmek” dedi.

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise sözlerine “Dün ve bugün şehit olan asker ve polislerimiz var. Onlara Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Türkiye’nin her yerinde her türlü terör örgütüyle mücadelemiz devam edecek” dedi.

Yangınlarla gündeme gelen Bodrum Çöplüğü’nün 40 yıllık bir konu olduğuna işaret eden Nihat Öztürk, çöplük konusunun siyasete malzeme yapıldığını belirterek şunları söyledi:

“Bu sorunun çözümü ile ilgili yerelde arkadaşlar mücadele verdiler. Biz de bu mücadeleye ortak olduk. Biz Türkiye’nin her yerindeki su, çöp gibi sorunlarda yerel yönetimlere destek olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bodrum’da çöp konusu çok siyasallaştırıldı. Birileri ayda bir çıkıp basın toplan tısı yaparak bunu siyasi malzeme haline getirdiler. Bizim çöp depolama tesisine bir şerhimiz yoktu, yeri ile alakalı bir şerhimiz vardı. Onu da bir siyasi şovmuş gibi algıladılar. Bizim böyle bir derdimiz yoktu. Daha önce Fethiye’de, Marmaris’te, Milas’ta ve merkezde bu çöp depolama tesislerine yer tahsisi konusunda Orman Bakanlığımızla birlikte destek olduk, işlerini zorlaştırmadık. Bodrum’da da aynı şeyler yapıldı. Orman Bakanlığımız burada yerel yönetimlere bizim de desteklerimizle bir yer tahsisi yaptı. Orman Bakanlığı Sazköy’deki yer tahsis etti. Biz engel olmadık ki. Benim bölge milletvekili olarak itirazım oradaki ağaçların kesilmesineydi. Orman Bakanlığımızın verdiği arazi üzerine benim siyasi şov yapmam gibi bir durum yok, sadece milletimizin hassasiyetini oraya çektim. Firma ihaleyi aldı, yer teslimi yapıldı, makineler alan girdi, inşaat başladığı zaman altında bir tarih çıktı. Leleg dönemine ait tarihi eserler bulundu. Tarihi eserler bulununca sit kurulu geldi ve “Burada bir kültür mirası yatıyor, burada çöplük olamaz” dedi. Bu Ak Parti milletvekili olarak biz yapmadık. Bunun üzerine yer çıkmaza girdi. Şimdi bu işi benim durduğumla alakalı yerel siyasette malzeme yapmaya kalktılar. Biz sit kurulunun kararının arkasında durduk ve oradaki doğa ve tarih katliamına engel olduk.”

Bodrum Sanayi Sitesi’nin altındaki hipodroma da değinen Öztürk “Koca bir tarihin üzerinde bir sanayi sitesi var. O sanayinin oradan kaldırılması noktasında mücadele veriyoruz. Milli emlakla görüştük ve yeni sanayi sitesinin yeri noktasında destek olmaya çalışıyorum. Hipodrom ortaya çıksın ve Bodrum yeni bir ören yeri kazansın siye uğraşıyoruz” dedi.

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Katı Atık Bertaraf tesisi için 3 yer önerildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz boş durmadık, 3 tane problemsiz alan tespit ettik. Bu 3 alan büyükşehir belediyesine verildi. Onlar da bu 3 alan üzerinde çalışmalara başladılar. Bizim aldığımız duyum Çamarası mevkiindeki alanı daha uygun görüyorlar galiba. Orası Orman Bakanlığına bağlı, izinleri daha çabuk alınıp yapılabilecek bir alan. Çamarası’nın daha uygun olduğunu söylediler. Biz bu çalışmada şunu arzu ettik; yaptıktan sonra sit çıkmasın, başka sorun çıkmasın ki bir an önce bu çalışmalar başlasın. Artık Bodrum yaz aylarında yanan çöplüğü ile haberlere konu olmasın. Bu problemin bizim problemimiz olduğunu düşünerekten el birliği ile yol aldığımızı düşünüyoruz. Biz siyaseten “Belediye burada hizmet yapmasın” mantığı hiç gütmedik. Çöplük konusunda da bunu gösterdik. Biz Muğla’nın diğer ilçelerinde büyükşehir belediyesine çöplük tesisi için yer bulmada hep destek olduk. Biz Bodrum’u siyasete alet etmeyecek kadar duyarlıyız ama beceriksizliklerini bir takım bahanelerin arkasına saklamasınlar.”

“Muğlamızın su ve çöp problemini çözmesi gereken belediyelerdir” diyerek sözlerini sürdüren Milletvekili Nihat Öztürk şu ifadeleri kullandı:

“Yok ben yer bulamadım, yok boru patladı, bu boruyu DSİ döşemişti gibi sözler bahanedir. Bakıyorsunuz yaz aylarında Bodrum susuzluğa terk ediliyor. Çıkıp ‘DSİ buraya kalitesiz boru döşedi’ diyorlar. DSİ’nin Bodrum’un su problemini çözmek gibi yasal hükümlülüğü yok ki. Millete en yüksek oranda suyu satıp parasını kendi kasasına koyan DSİ değil ki. Belediye aldığı paralarla şehrin her köşesine koca koca resimleri asacağına milletin problemini çöz. Yani yapması gerekeni yapmayanlar millete mazeret üretiyorlar. Biz mazeretlerin arkasına sığınan, çaresizlikleri ile başkalarını suçlayarak hizmet etmeye çalışan belediye başkanlarını görmek istemiyoruz. Bu arkadaşlar bu işleri becermiyorlarsa lütfen 2019’da aday olmasınlar. Milletin önüne çıkıp oy isteyeceksiniz, en iyisi biz yaparız diyeceksiniz ama milleti çaresizliğe terk edeceksiniz. Biz yer tahsisi konusunda elimizden geleni yaptık, başka ihtiyaçları varsa gelsinler söylesinler ama bu saatten sonra Bodrum’un çöp ve su probleminin bahanesi olarak başkalarını göstermesinler.”

Öztürk “Ak Parti Bodrum’u hiç yönetmedi ki. Biz 2017 yılında hala Bodrum’un çöp problemini konuşuyorsak bu beceriksiz yerel yönetimlerin sonucudur. 2019’da biz beceriksiz yerel yönetimler istemiyoruz. Biz 2019’da hem yerel belediyelere hem de Muğla Büyükşehir Belediyesine talibiz. Geldiğimiz zaman da göreceksiniz 6 ayda bütün problemler nasıl çözülüyor” dedi.

Toplantı sonunda Ak Parti’nin iktidara gelişinin 15’inci yılı nedeniyle bir pasta kesildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu