GündemManşet

94. YIL COŞKUSU…

pageCumhuriyetin ilan edilişinin 94. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

Sabah saat 10.30’da Bodrum Şehir Stadı’nda başlayan kutlama törenine Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Tolga Yamalı, Garnizon Komutanı İzzet Adagideli, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Garnizon Komutanı Albay İzzet Adagideli’nin törene katılan öğrenci grupları ve vatandaşlarının bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Yılmaz, herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti’nin karakterine ve geleneklerine en uygun idare olarak ifade ettiği, kurtuluş mücadelemizi taçlandıran, birliğimizin ve dirliğimizin temeli, geleceğimizin teminatı olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94’üncü yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu bugün hep birlikte yaşıyoruz. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ü ve onun kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan, tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, sonsuz rahmet dilekleri, minnetle ve saygıyla anıyoruz.”

Kaymakam Yılmaz’ın konuşmasının ardından, Elif Yıldız Güney, Bahar Gündüz, Ezel Gülbaş, Ege Şahin ve Okan Yelez isimli öğrenciler Cumhuriyet temalı şiirler okudular ardından da halkoyunları gösterileri sergilendi. Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin drama gösterisi vatandaşlardan büyük alkış aldı. Gösteri sonunda lise öğrencilerinin anaokulu öğrencileriyle kucaklaşmasında ise oldukça renkli anlar yaşandı.

Tören, bando takımı eşliğinde yapılan tören geçişiyle son buldu. Kutlamalar akşam saatlerinde fener alayı ve sonrasında Teoman konseri ile devam edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu