GündemKültür SanatManşet

MAVİ YOLCULUK MUTFAĞI’NIN GİZLİ LEZZETLERİ THE BODRUM CUP’TA YARIŞTI

yemek_yarismasi_4Türkiye’nin uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup’ta Mavi Yolculuk Mutfağı’nın birbirinden leziz tatları yarıştı.

Bu yıl 16-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyonda Maximilian J. W. Thomae’nin başkanlığında altı kişilik jüri, yemek tadımları yaptı. 19 Ekim’de yapılan ve her ekibin 3 meze sunduğu Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması’nın kazananı Meya konseri öncesi sahnede açıklandı.

Türkiye’nin önde gelen uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup, yelken yarışlarının yanı sıra birbirinden keyifli etkinlikleriyle de dikkat çekiyor. 16-21 Ekim tarihleri arasında 29’uncu kez yelken tutkunlarını buluşturan The Bodrum Cup’ta Mavi Yolculuk Mutfağı’nın en güzel lezzetleri de Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması’nın birincisi olmak için yarıştı.

Yarışmacıların son anda öğrendiği malzeme “kara kutuda” geldi

Karada bir mutfakta değil de teknede yemek yapmak birçok güçlük içerdiği için yaratıcılık da gerektiriyor. Titiz bir plan isteyen teknede yemek yapma işleminin güçlükleri arasında, malzeme ve araç gereçlerin kısıtlı, zamanın az ve mekanın küçük olması yer alıyor. Denize çıkan insanların normalden daha çok acıkmaya meyilli olduğunu da unutmamak gerekiyor. Mavi Yolculuk  Mutfağı Yemek Yarışması’nda ise bunlara benzersiz bir zorluk daha ekleniyor: Kara kutu! Yarışmacılar malzemelerin ne olduğunu teknelere dağıtılan kara kutuları açınca öğreniyor. Bu aşamadan sonra iş, yaratıcılığa ve sihirli ellerin ustalığına kalıyor. Bu malzemelerle üç meze yapması beklenen yelkenciler şu kriterlere uymak zorunda: Yemek malzemelerinin kullanımı, özgünlük, lezzet, sunum, hijyen. Katılımcıların yarış etabı boyunca “Mavi Yolculuk Mutfağı” konseptinde gizli tariflerini ortaya çıkardığı yarışma büyük ilgi görüyor.

Bu yıl sponsorlarının Allium Villas, Metro ve Gastronometro ile Bodrum Mutfak olduğu yarışmada, katılımcılar teknelerin içindeki mutfaklarda tüm hünerlerini sergiledi. En leziz yemekleri seçen jüri üyeleri arasında Süreyya Üzmez, Hazer Amani, Jemma İskender, Kaan Avcı, Orbey Denizoğlu, Sait Birtan Yılmaz, Orhan Dumanlı ve Çağlar Bozçağa yer aldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu